Erdoğan’ın hediyesi Aziz Sancar’a verildi

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Erdoğan’ın hediyesi Aziz Sancar’a verildi

POLİTİKA Haberleri  / iha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediyesi Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar’a ödülü alacağı İsveç’in başkenti Stockholm’de verildi.

Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Kaya Türkmen, Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın onuruna büyükelçilik rezidansında kokteyl verdi. Kokteyle Türkiye’den gelen misafirlerin yanı sıra İsveçli ve Türk akademisyenler ile İsveç’te bulunan iş adamları da katıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği çay ve kahve takımını Aziz Sancar’a takdim etti.
Daha sonra bir konuşma yapan Aziz Sancar, kendisine bu kadar ilgi gösteren vatandaş olduğu için çok sevinçli olduğunu ifade ederek, “Bu kadar ilgi olacağını bilseydim 20 yıl önce daha çok çalışır ve Nobel’i daha önce alırdım. Çok sağ olun. Cumhurbaşkanımızın Baş Danışmanını buraya kadar gönderip bana hediye vermesi beni çok memnun etti. O hediye evimin baş köşesinde duracak. Hükümetimizin bilime önem vermesi Türkiye ve insanlık için çok önemlidir. Bence Türkiye olarak katkı yapmamız lazım. İnşallah gelecek nesil bizden daha çok çalışıp başarılı olurlar ve Türkiye’yi en yüksek seviyeye ulaştırırlar” dedi.
Kızların eğitiminin önemini Amerika’da öğrendiğini kaydeden Sancar, Türkiye’nin de bu konunun üzerinde durmasını talep etti. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...