Akdoğan'dan 'Kanuni' açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Akdoğan'dan 'Kanuni' açıklaması

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının bulunmasının manevi açıdan büyük önem taşıdığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının bulunduğu kabir ile ilgili arama faaliyetlerinin 120 yıldır Zigetvar çevresinde sürdüğünü anımsattı.

Son 3 yıldır da TİKA'nın destekleriyle Türk ve Macar bilim adamlarının çok ciddi araştırmalar yürüttüğünü, yapılan kazı ve arşiv taramaları sonucunda yüzde 99 oranında sonuca ulaşıldığının açıkladığını belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Arkeoloji dünyasında son dönemlerdeki büyük buluşlardan biri olarak görülebilecek bu çalışmanın sonuca varacak şekilde ilerlemesi konusunda da Türkiye olarak her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz. Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının bulunması manevi açıdan bizim için büyük önem taşıdığı gibi, Osmanlı'nın bu bölgedeki eserlerinin bulunması açısından da bir o kadar önemlidir."

Akdoğan, bilim adamlarının çalışmalarını desteklemeye ve yakından takip etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...