Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriyeli Kürtler ‘Bizi YPG’ye teslim etmeyin’ diyor

Düzenleyen:
Suriyeli Kürtler  ‘Bizi YPG’ye teslim etmeyin’ diyor

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’deki Kürtlerin bile, “YPG’ye bizi teslim etmeyin. Bunlar kendi ideolojilerini bize dayatıyor. Ateist bir Kürt toplumu, nesli yetiştirmek istiyorlar fakat yine de kendilerinden olmayanlara zulüm ediyorlar” dediklerini belirtti.

Çavuşoğlu, Irak hükümetinin Musul’daki Türk askeri birliğinin değişimine verdiği tepkiyle ilgili de şunları söyledi: “Bazı bölge ülkelerin ve eski Başbakan Nuri Maliki’nin kışkırtması sonucu Bağdat hükümetinde bir hassasiyet oluştu. Bu hassasiyet oluşunca ilave asker göndermeyi dururduk. Irak’a olan saygımızdan dolayı. Bağdat yönetiminin endişelerini gidermemiz lazım. Sayın milli savunma bakanımız onların bakanıyla görüştü. Ben dışişleri bakanı Caferi ile 1,5 saat görüştüm. Sayın başbakanımız İbadi’ye bir mektup yazdı. Hepimizin vurguladığı şey, Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini en çok savunan ve saygı duyan ülke, Türkiye’dir.”
Çavuşoğlu, Musul’daki Türk askerinin sayısının azaltılıp azaltılmayacağına ilişkin soru üzerine de, “Her boyutuyla değerlendirdikten sonra azaltmaya ya da artırmaya karar vereceğiz. Oradaki tehdit tamamen ortadan kalkmadan belki de artırma ihtiyacı duyacağız” cevabını verdi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...