Bozdağ ile ilgili iddialara tekzip kararı!

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Bozdağ ile ilgili iddialara tekzip kararı!

POLİTİKA Haberleri  / iha

CHP Milletvekili Eren'in Erdem'in, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile ilgili gündeme getirdiği iddialarına iki mahkemeden tekzip kararı çıktı.

CHP'li Erdem'in iddialarını yayınlayan Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri ile ilgili Ankara 6. ve 8. Sulh Ceza Hakimlikleri tekzip kararı verdi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP'li Eren Erdem'in gündeme getirdiği ve Cumhuriyet Gazetesi’nin 22 Ekim 2015 tarihli nüshasında “İslami Teröre AKP koruması-Bekir Bozdağ, sarin dosyasını kapattı", “Sarin Dosyası Kapansın Diye Bozdağ Talimat Vermiş-İslami Teröre Koruma” başlıklarıyla yayınlanan haber ile ilgili Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği'nden tekzip talebinde bulundu. Bozdağ'ın avukatı "Müvekkili hakkında gerçeğe aykırı bilgi ve açıklamalara yer verildiğini, müvekkilinin geçmişte yürüttüğü görev de dahil olmak üzere, ifa ettiği tüm görevlerde hukuktan hiç ayrılmadığını, görevini yasalara uygun olarak icra ettiğini, hiçbir soruşturmada ve kovuşturmada herhangi bir suçluyu kayırmaya yönelik bir girişimde bulunmadığı gibi yargı yapanlarını etkilemediğini, somut delile dayanmayan çirkin iftiranın muhalefet partisi milletvekillerinin yapmış olduğu bir açıklamaya dayanarak yapılmış ise de, muhatabına sorulmadan tamamen doğruymuşçasına haber yapıldığı belirterek 5187 sayılı Basın Kanununun 14. Maddesi uyarınca düzeltme ve cevap metninin yayımlanmasına" karar verilmesini talep etti.
GERÇEĞE AYKIRI
Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen karar ise "Somut olayda; dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın soruşturmayı yürüten Adana Savcısı Mehmet Arıkan’ı çağırarak İslami motifli örgütlere operasyon yapmadan haberimiz olsun dediğinin iddia edildiği, ayrıca IŞİD ile ilgili bir soruşturmanın gizli bir el tarafından kapatıldığının ifadce edildiği, bu şekilde Adalet Bakanı’nın görevde yetkisini kötüye kullandığının ve suç işlediği intibaının uyandırıldığı, yazılan bu ifadelerin Basın Kanunun 14. Maddesinde zikredilen gerçeğe aykırı yayının söz konusu olduğu, sonuç ve kanaatine varılmakla düzeltme ve cevap metninin yayımlanmasına ilişkin talebin kabulüne" karar verildiği ifade edilerek tekzip metninin aynı puntolarla gazetede yayınlanmasına karar verildi.
CHP'li Eren Erdem'in aynı yöndeki iddialarını Birgün gazetesinin 22 Ekim 2010 tarihinde "İslamcılara habersiz operasyon yapmayın" başlığı ile yayınlarken, söz konusu gazetenin haberi için Bozdağ, avukatı aracılığıyla Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne düzeltme ve cevap metninin yayınlanması talebiyle müracaat etti. Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği kararında ise, "Yayının gerçeğe uygunluk kriterlerine uygun olmaması ve talep eden kişinin kişilik haklarını ihlal ettiği sonucuna varıldığından" tekzip talebinin kabulüne karar verildi.  

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...