Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tüfenkci’dan Kılıçdaroğlu’na ’diktatör’ göndermesi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Tüfenkci’dan Kılıçdaroğlu’na ’diktatör’ göndermesi

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı diktatörlük ile suçlamasına şöyle yanıt verdi: “Cumhurbaşkanımıza CHP diktatör diyecekse dönüp kendi aynaya bakması gerekiyor, kendi tarihlerine bakmaları gerekiyor” dedi.

AK Parti Malatya İl Başkanlığında belediye başkanları ile yapacağı toplantı öncesi gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP’nin 35’inci kongresinde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun diktatörlük suçlamasını değerlendirdi. CHP’nin diktatör suçlaması yapmadan önce dönüp aynaya bakmasını isteyen Tüfenkci, “Hiçbir ülkede seçimle gelen bir insanın özellikle her 4-5 sene de bir seçimlerin yapıldığı, Anayasa’nın işlediği ve muhalefetin olduğu bir ülkede Cumhurbaşkanları diktatör olmaz” diye konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu söyleminin sadece şovdan ibaret olduğunu ifade eden Tüfenkci, şunları söyledi: “Ben söylemin ciddiye alınmayacak bir cümle diye düşünüyorum. Ben öyle inanıyorum ki şov yapmak için söylemiştir. CHP içerisinde kimlerin diktatör olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kimlerin diktatör olduğunu dönüp bir baksın. Halkın nezdinde kim vicdanlarda diktatör olarak ilan edilmiş bir baksın. Ondan sonrada gelsin bugün için konuşsun. Eğer demokratik düzen içerisinde ana muhalefet partisi görevini yapıyorsa, bu cümleyi de söyleyebiliyorsa bu ülkede diktatörlükten bahsedilmesi nasıl bir şey onu da milletin vicdanına bırakıyorum.”

Habur sınır kapısı hakkında konuşan Bakan Tüfenkci, 5 Ocak’tan itibaren sınır kapısının 24 saat açık olduğunu ancak Cizre ve Silopi’de sürdürülen terör operasyonları nedeniyle bir takım kısıtlamaların olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkci, “Öyle tahmin ediyorum ki Silopi’deki operasyon bitmek üzere, Cizre’deki operasyon bittiğinde 24 saat esasına dayalı olarak bütün ithalatçı ve ihracatçılarımız yol güvenliği sağlanarak geçişler hızlandırılacaktır” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci ayrıca, 5 Ocak’ta açılan Habur sınır kapısında sayısal olarak geçişlerin sürekli arttığını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...