Yoksul ailelere ücretsiz internet geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Yoksul ailelere ücretsiz internet geliyor

POLİTİKA Haberleri  / iHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yoksul ailelere ücretsiz internet sağlayarak çocukları zararlı alışkanlıklarla tanıştıkları internet kafelerden uzak tutmak istediklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu İstanbul’da düzenlenen “Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi”nin kapanış toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Ramazanoğlu, kızların okulda kalma sürelerine arttırmak için çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’de kız çocuklarının ortalama okulda kalma süreleri 6.7 yıl. Yani kız çocukları ilk 4 yılı okuyorlar, ikinci 4 yılı tamamlayamadan okuldan ayrılmak zorunda kalıyorlar. Erkek çocukların okulda kalma süreleri ise yaklaşık 8.5 yıl. Erkek çocukları ikinci 4 yılı da bitiriyorlar. Kız çocuklarının okulu terk ediş nedenlerine baktığınızda en büyük neden ya ekonomik nedenler. Eğer aile içinde bir işgücü ihtiyacı olduğunda eğitimi feda edilen ilk çocuk, ailenin büyük kız çocuğu. Eğer aile kırsalda yaşıyorsa kız çocuğunu ikinci 4 yıl için ya bir ilçeye ya da bir ile yollamak zorunda. Orada yeterli yurt olmadığı için kız çocuğunu bırakacak bir yer yok. Ya aile kendisi göç edecek. Göç demek yeni bir fakirlik, işsizlik ve zor hayat demek. Aile ya bunu göze alıyor, ya da alamıyor kız çocuğunun eğitimi feda ediliyor” diye konuştu.

“KIZLARI OKULDA TUTTUĞUMUZ ZAMAN SOSYAL PROBLEMLERİ BİR ÇOĞUNU HALLETMİŞ OLUYORUZ”

Seçim kampanyası sırasında yanına yaklaşan bir babanın kızı için yurt istediğini anlatan Bakan Ramazanoğlu, “O babalar da eğer o kız çocuğu okumazsa başına gelecekleri biliyor. Çocuk gelinler, aile içi ensest, şiddet. Ben şunu gördüm babalar çok hassaslaşmışlar. Dedim ki bizim acilen kız yurtları yapmamız lazım. Bu kızlarımızı 12 yıl okulda tutmamız lazım. Bir kız çocuğu 7 yaşında okula başladığında artık liseyi bitirmiş iste üniversiteye devam eder, ister istihdama katılır. Üreten, ne istediğini yapmayı bilecek yaşa gelmiş olgun bir kadındır artık. Biz o kadını o yaşa kadar okulda tuttuğumuz zaman şu andaki sosyal problemlerin bir çoğunu orada halletmiş oluyoruz. Şu anda milli eğitim bakanlığı ile ortak araştırmalara devam ediyoruz. Butik kız yurtları yapmak istiyoruz. İçerisinde sanat atölyeleri, spor salonları, bilgisayar atölyeleri olacak. Sizler de hem sivil toplum, hem iş dünyası bu çocuklara ulaşabilecek” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI İNTERNET KAFELERDEN KORUYACAĞIZ”

Hükümetin çocuk ve kadınlara yönelik projelerini de bir bir anlatan Ramazanoğlu, yoksul ailelere ücretsiz internet sağlanacağına da vurguladı.

Projenin önümüzdeki günlerde yasalaşacağına dikkat çeken Ramazanoğlu, “Tespit ettiğimiz belli gelir altındaki ailelere ücretsiz internet erişim paketi sunuyoruz. Bu ailelerin çocuklarına bir şekilde tablet veriyoruz. Bu çerçevede çocukları internet kafelerden koruyacağız. ‘ben internete girmek istiyorum’ diye sokağa çıkan çocuklarımızı bekleyen en büyük tehlike özellikle varoşlarda sigara, uyuşturucu, alkol ve bu üçgenin arkasından gelen suça bulaşma. Her yıl 150 bin çocuğumuz yeni bir suça buluşuyormuş. Bunların yaşları 13-16 yaş arası. Bir kere suça bulaştıktan sonra ikinci suça bulaşması daha çabuk oluyor. Biz çocuklarımızı uyuşturucu, alkol, sigara üçgeninden uzak tutarak, o suça ulaşmamak adına onları uzak tutmamız lazım. Bunun için bu tehlikenin potansiyel yerleri olan kontrolsüz internet kafelerden, çocuklarımızı güvenlikli ev ortamında tutacağız” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...