Rusya’yla ilgili iddia Milli Savunma Bakanına soruldu

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Rusya’yla ilgili iddia Milli Savunma Bakanına soruldu

POLİTİKA Haberleri  / iHA

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Rusya’nın PYD yönetimindeki Kamışlı’ya asker konuşlandırdığı iddialarına yönelik, “Terörü ortaya doğuran sebeplerle ya da terörü destek eden yapıların yanında durularak terörle mücadele verilemez” ifadelerini kullandı.

Sabah saatlerinde Almanya Savunma Bakanı Ursula Von Der Leyen ile Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nü ziyaret eden Bakan İsmet Yılmaz, daha sonra Adana Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret etti. Alman Savunma Bakanı Leyen ile terör örgütü IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun yapacakları hakkında görüşmeler yaptıklarını anlatan Bakan Yılmaz, "Terör, uluslararası bir nitelik kazanıyor. Adeta bir terör networku oluşmuş durumda. Dolayısıyla uluslararası nitelik kazanan bir teröre karşı mücadele mutlaka uluslararası işbirliğini zorunlu kılmaktadır. Bu işbirliği, kararlılık ne kadar kesin olursa ve ne kadar çerçevesi doldurulursa da teröre karşı mücadelede o kadar başarı kazanılır diye düşünüyoruz. Şunu her zaman net olarak inanarak söylüyoruz ki, terörün adı ve yeri ne olursa olsun kazanma şansı yoktur. Yani hukuk dışına çıkarak bir netice alabilmek mümkün değildir. Terör, kaybetmeye mahkumdur. Ne zaman kaybeder? Nasıl olur? Bu da uluslararası işbirliğinin kararlılıkla, çerçevesiyle birlikte ortaya çıkar. Çok kısa zamanda terörün kaybettiğini, kaybetmeye başladığını hepimiz somut olarak gördük. Bundan sonra da göreceğiz" diye konuştu.

“GÜVENLİK DUVARI NİSAN’DA TAMAMLANACAK”

Kaçak geçişleri engellemek için Suriye sınırına çekilen güvenlik duvarına ilişkin açıklamalar yapan Bakan İsmet Yılmaz, Hatay, Şanlıurfa, Mardin, Kilis ve Gaziantep’i kapsayan 130 kilometrelik duvarın Nisan ayına kadar tamamlanacağını bildirdi.

Rusya’nın Suriye’deki PYD kontrolünde bulunan Kamışlı’ya asker konuşlandırdığı iddialarını da değerlendiren Bakan İsmet Yılmaz, “Aksi yönde de iddialar var ama sonuçta pek bir şey değiştirmeyecek. Uluslararası koalisyonun bir parçası olmak lazım. Koalisyonun dışına çıkarak teröre karşı mücadele verilmesinde pek başarı elde edilemez diye düşünüyorum. Teröre karşı mücadele gerekiyorsa uluslararası işbirliği gereklidir. Terörü ortaya doğuran sebeplerle ya da terörü destek eden yapıların yanına durularak terörle mücadele verilemez” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...