Demirtaş ve 11 yoldaşına fezleke

Düzenleyen:
Demirtaş ve 11 yoldaşına fezleke

POLİTİKA Haberleri

Terör örgütü üyeliği ile suçlanan Demirtaş ve Yüksekdağ ile 10 HDP’li vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırlandı.

PKK’nın sözcülüğünü yapan, devleti ‘katil’ ilan eden HDP’lilerin siyasi hayatı tehlikeye giriyor. Hendek ve barikatlar kurup Kürtlere hayatı zehir eden PKK’lılara sahip çıkan, ‘öz yönetim’ ilanı ile de tansiyonu iyice yükselten HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 3 milletvekili hakkında fezleke hazırladı.
Başsavcılık, 26 Aralık 2015’te DTK Olağanüstü Genel Kurulunda sözde “Öz yönetim” ilanına ilişkin yaptıkları konuşma nedeniyle Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı. “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla haklarında fezleke hazırlayan başsavcılık, şüphelilerin “dokunulmazlıklarının kaldırılması” talebinde bulundu. Fezleke, TBMM’ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi.
Öte yandan KCK ana davasında yargılanan HDP’li vekiller Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım’ın “dokunulmazlığının kaldırılması” kapsamda hazırlanan fezleke de Adalet Bakanlığına gönderildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanları’nın özerklik açıklamalarının anayasal suç olduğunu belirterek, “Bedelini ödemek durumundalar” açıklamasını yapmıştı.

HALK, HDP’Lİ VEKİLLERİ BÖYLE KOVDU:

HDP’li vekiller Sibel Yiğitalp ve Nursel Aydoğan Sur’da ilçeyi terk edenlere ‘mahallene sahip çık’, ‘ilçeyi terk etmeyin’ anonsları yapınca büyük tepkiyle karşılaştı. HDP vekiller, halkın; “Artık size güvenmiyoruz. Bu muydu özyönetiminiz? Sizler saraylarda, villalarda oturuyorsunuz. Çocuklarınızı Avrupa’da okutuyorsunuz. Sonra da bize bu mayın tarlasına gitmemizi istiyorsunuz. Al kendi pisliklerini git buradan!” tepkileriyle neye uğradıklarını şaşırdı.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...