HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Terör mağdurlarına sahip çıkacağız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Terör mağdurlarına sahip çıkacağız'
Terör, Haber

POLİTİKA Haberleri  / AA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, terör mağdurlarına ilişkin, "Biz devlet olarak, hükümet olarak o insanlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör mağdurlarına ilişkin, "Biz devlet olarak, hükümet olarak o insanlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Hiçbirini sokakta bırakmadığımız gibi hiçbir esnafımızı, tüccarımızı da işsiz bırakmayacağız" dedi.

Bakan Tüfenkci, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, hemen yanı başlarında bulunan kentlerde birtakım sıkıntıların ve terörle mücadelenin son safhasının yaşandığını belirtti.

Tüfenkci, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Mardin'de açıkladığı 10 maddelik "Terörle Mücadele Eylem Planı"na değinerek, şöyle devam etti:

"Onun bütün detayları çalışıldı ve inşallah oradaki hiçbir vatandaşımızı, hiçbir insanımızı mağdur etmeyeceğiz. Mağdur eden terör örgütünü de en son terörist bu ülkeyi terk edene kadar veya silahları bırakıp gömene kadar da mücadelemiz devam edecek. Bizler sadece orada binaları inşa etmek istemiyoruz. Orada yıpranan gönülleri de tekrar ihya etmek için topyekun bir seferberlik başlatmak istiyoruz. Bunu hükumetin bütün bakanlıklarıyla beraber orada yanan yangını sadece söndürmek değil o yangının küllerinden güller, gülistan bahçeleri inşa etmek istiyoruz. Bunun için de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bütün birimleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hasar tespit birimleri, gerek Silopi'de gerek Cizre'de hasar tespitlerini hızla yaptılar. İnşallah Sur'da da terörü bitirdiğimizde bu tespitleri orada da yapıp hızlı bir şekilde oraları inşa edeceğiz."

Ziyarette, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar ve Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da yer aldı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...