HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'HDP bölgede halkın desteğini kaybediyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'HDP bölgede halkın desteğini kaybediyor'
Hdp, Haber

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Elvan, HDP'nin bölgede önemli ölçüde halkın desteğini kaybetmeye başladığını belirterek, "Çünkü HDP PKK'nın bir siyasi uzantısı gibi hareket etme eğilimine girmiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Kanal 7'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

"Terörle mücadelede son durum nedir?" sorusu üzerine Elvan, Silopi'deki harekatının tamamen sona erdiğini ve buranın terör örgütü mensuplarından tamamen arındırıldığını söyledi.

Cizre'deki harekatın da aşağı yukarı bitme aşamasında olduğunu ifade eden Elvan, "Özellikle dağdan gelen teröristlerin yoğunlaştığı bir alan. Daha profesyonel yapıda olan kesim oraya sıkışmış durumda. Zannedersem birkaç gün içinde Cizre'deki harekat da tamamlanmış olur" diye konuştu.

"HDP halkın desteğini kaybediyor"

HDP'nin bölgede önemli ölçüde halkın desteğini kaybetmeye başladığını ifade eden Elvan, "Çünkü HDP, milletin temsil ettiği parti olmayı tercih etme yerine, PKK'nın bir siyasi uzantısı gibi hareket etme eğilimine girmiştir. Özellikle son birkaç yıldaki beyanatlara bakarsanız, bölücü terör örgütü mensubu açıklamalarının dışına çıkacak bir yaklaşım içinde olmamışlardır" değerlendirmesinde bulundu.

"Cizre'de bir evin bodrum katında yaralılar var. 'Bunlar mahsur kaldılar' deniyor. Bunun mahiyeti nedir?" sorusuna üzerine Elvan, şöyle konuştu:
"Mesele şu, yaralı olduğu iddia ediliyor. Ambulans gidiyor, anons ediliyor 'Yaralıları getirin' diye, getirilmiyor. Ambulans geri dönüyor, tekrar ambulans getiriliyor. Yaralılar getirilmiyor. Burada neyi amaçlıyorlar; Muhtemelen o evde bölücü terör örgütünün üst düzey bazı yöneticileri olabilir. O nedenle bu kadar hassasiyet gösteriyor olabiliyor HDP."

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...