CHP’nin çarpık tablosu

Düzenleyen:
CHP’nin  çarpık tablosu

POLİTİKA Haberleri

Terörü destekleyen vekillere bile ses çıkarmayan CHP, Atatürk tablosunun indirildiği iddialarını gündeme getiren Nazlıaka’yı disipline sevk etti.

Haber Merkezİ
Sık sık parti içi demokrasi vurgusu yapan ve milletvekillerinin PKK’yı destekler nitelikteki açıklamalarında bile disiplin sürecini başlatmayan CHP yönetimi, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’yı “asılsız iddialar ortaya atmak” gerekçesiyle “tedbirli olarak kesin ihraç” istemiyle disipline gönderdi. Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi, TBMM’de Atatürk resminin indirildiği iddialarını gündeme getiren Nazlıaka’yı Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk etti. Kapalı oylamada, Nazlıaka dahil 60 üyesi bulunan PM’de, Nazlıaka’nın YDK’ya sevki için 54 oy çıktı, 4 PM üyesi ise “ret” oyu verdi. CHP’den yapılan yazılı açıklamada Nazlıaka’nın “CHP’li bir milletvekilinin TBMM makam odasının duvarındaki Mustafa Kemal Atatürk resmini indirdiğine ilişkin, asılsız ve gerçeğe aykırı iddialar ortaya atarak, CHP’nin kamuoyunda tartışılmasına neden olduğu” ifade edildi.
NAZLIAKA: TARİH YAZACAK
Kararı değerlendiren Aylin Nazlıaka, “Bu olay, ismimin Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçek. Olay olmuştur. Ama bunu yapan arkadaşımız, bir Atatürk düşmanlığı amacıyla bunu gerçekleştirmemiştir. Bu olayın iyi yönetilememiş olmasının, tamamıyla benim üzerime yüklenmesini de doğru bulmuyorum. Kişinin ismini açıklamamam, onu korumakla ilgili değil, ilkesel bir duruştur. Bu duruş belki bugün anlaşılmayabilir ama tarih bu ilkesel duruşları değerlendirecektir” dedi.
Nazlıaka’yı “tablo” için partiden atan CHP yönetimi, bugüne kadar milletvekillerinin terörü destekleyen mahiyetteki açıklamalarının da bulunduğu birçok vaka karşısında disiplin sürecini başlatmadı. İşte onlardan bazıları:
NELERİ HASIR ALTI ETTİLER?
l CHP’li Eren Erdem, Rus televizyon kanalında DAEŞ’e sarin gazı sevkiyatının Türkiye üzerinden yapıldığını iddia etti. Ancak Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi savaş suçu işlemekte itham eden Erdem’e işlem yapmadığı gibi, ona sahip çıktı.
l Eski Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK’lılar tarafından kaçırılmasının ardından yaptığı açıklamada PKK’lılar için “İyi çocuklar. O çocuklardan şikayetçi değilim. 2 günlük dağda kalışımı da onlara helal ediyorum” dedi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerine bombalı saldırıda bulunan teröristlerle ilgili olarak, “Eğer siz bir çocuğun babasını şehit ederseniz o çocuğun eli yarın bomba tutar” ifadesini kullanmıştı. CHP yönetimi hem Hüseyin Aygün, hem de Aytuğ Atıcı için disiplin sürecini başlatmaya gerek görmedi.
l Eski CHP Milletvekili Murat Özçelik 7 Haziran sonrası yaptığı açıklamada, “Ben ve çevremdekiler de HDP barajı geçsin diye oy verdik” itirafında bulundu. Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan da HDP’nin barajı aşması üzerine Cumhuriyet Meydanı’nda halka teşekkür pilavı dağıttı. Her iki isim için de herhangi bir işlem yapılmadı.
l Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kendisinden sonra Başkanlık koltuğuna oturan Hayri İnönü’nü tehdit etmekle suçlandı. İnönü’nün eşi Nazlı İnönü tarafından gündeme getirilen iddia yargıya da taşındı ancak CHP yönetimi iddialarla ilgili disiplin sürecini başlatmadı.
l Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eşi İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi hakkında haksız kazançla rezidans krallığı kurduğu yönünde iddialar ortaya atıldı. Rezidanslardan birinde de Kılıçdaroğlu’nun kızının oturduğu belirlendi. Parti yönetimi iddialarla ilgilenmedi...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...