Erdoğan: Sigara içme özgürlüğü olamaz

Düzenleyen:
Erdoğan: Sigara içme özgürlüğü olamaz

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bizzat kendisinin sigarayı bıraktırdığı 250 kişiyi ağırladı.

Haber Merkezi ANKARA

Burada eski tiryakilere seslenen Erdoğan, “Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz. Asıl olan sigara içenin değil sigara içmeyenin özgürlüğünü korumaktır. Devlet hırsıza karşı nasıl mal sahibini, teröriste karşı nasıl masum vatandaşı korumak mecburiyetindeyse, tütüne, alkole, uyuşturucuya karşı da vatandaşını o şekilde kollamak zorundadır” diye konuştu. Gelişmiş ülkelerin birçoğunda sigara içen vatandaşların ikinci sınıf muamelesi gördüğüne dikkati çeken Erdoğan, “Sigara ve diğer zararlı alışkanlıklar konusunda mahalle baskısı oluşturulmalı” çağrısında bulundu. Resepsiyona, 7 yaşından beri içtiği sigarayı geçtiğimiz yıllarda bırakan sanatçı Ferdi Tayfur da katılarak, ‘Sigarayı bıraktım’ şarkısını seslendirdi. Yurt gezilerinde de sigara içerken gördüğü kişilerden, sigarayı bırakma sözü alan Erdoğan’ın, bu kişilerin sigara paketine, isim, soy isim, tarih ve telefon numaralarını yazarak aldığı çok kere basına yansımıştı. Külliyedeki resepsiyonda, bu sigara paketlerinden oluşan koleksiyondan fotoğraflar da sergilendi. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...