Davutoğlu: Rusya Suriye’de zelil olacak

Düzenleyen:
Davutoğlu: Rusya Suriye’de  zelil olacak

POLİTİKA Haberleri

“DAEŞ’e değil bombalarının yüzde 90’ını sivillerin üzerine atan Rusya’nın sonu Afganistan’daki gibi olacak, zelil bir şekilde burayı terk edecek.”

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu Suriye’deki masum sivillere bomba yağdıran Rusya’nın er geç tarih önünde hesap vereceğini söyledi. Grup toplantısında partililere seslenen Davutoğlu, 70 bin Suriyeli göçmenin Türkiye sınırlarına yönelme ihtimalinin olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Uluslararası toplum, ABD ve Rus yönetimleri samimi davranmalı, gerçeklerle yüzleşmeli. Artık çok fazla vaktimiz yok. Rusya, terörle hiç ilgisi olmayan sivil hedefleri acımasızca bombalamaya devam ediyor. Tek tek elimizde Rusya’nın attığı her bombanın nereye düştüğünün bilgisi var, bunu ABD de Birleşmiş Milletler de bütün uluslararası toplum da biliyor. 6 bini aşkın sortinin yüzde 90’ı sivillere ve ılımlı muhalefete, sadece yüzde 10’u DAEŞ’e atıldı. Soğuk savaş günlerinde, muazzam bir güç olarak Afganistan’a giren Sovyet güçlerinin nasıl zelil bir şekilde burayı terk ettiğini kimse unutmamalı. Bugün Suriye’ye girenler de zelil bir şekilde burayı terk edecek, Halep’e bomba atanlar tarih önünde hesap verecektir.” 
AK Parti olarak 14 yıldır dış politikada takip ettiğimiz temel hedef, Sykes-Picot’un parçaladığı, cetvellerle çizdiği, Nusaybin’i Kamışlı’dan, Ceylanpınar’ı Re’sül Ayn’dan ayıran o suni çizgiyi, barışçı yöntemlerle, ekonomik ve kültürel birliktelikle aşmaktı. Bayırbucak’ı Yayladağı’ndan ayıran o çizgiyi aşmaktı. Rejimin halkına zulmetmediği dönemde Suriye ile bütün vizeleri kaldırdık. Irak ile ortak hükümetler kurduk, Musul ile Mardin’i, Erbil ile Diyarbakır’ı, Kerkük ile Konya’yı buluşturmak için. Hep bunları yaptık ama bir el bizim bu büyük planımızı, kardeşlik projemizi engellemek için harekete geçti ve bütün bu şehirler parçalandı. Ama biz azmimizi kaybetmedik. Kararlılığımızdan hiçbir şey eksilmedi...
Daha önce ‘Demokratik Açılım’, ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci’ ve ‘Çözüm Süreci’ olarak başlattığımız süreç yeni dönemde “Birlik, Huzur ve Demokrasi Süreci” adıyla hızlanarak devam edecek. Muhatabımız bütün halktır, sivil toplumdur, kanaat önderlerimizdir. Elinde silah olan kim olursa olsun kesinlikle muhatap alınmayacaktır.
Teröre destek verdiği hukuken ispatlanmış kamu personelinin kamuyla ilişkisi derhal kesilecek. Maalesef öğretmenlik gibi ulvi mesleğe yakışmayacak şekilde propaganda faaliyetlerinin bazı yerlerde yapıldığı bilgisini aldım, Mardin ve diğer yerlerde. Doğu ve güneydoğuya gittiğim her yerde halktan doğrudan bilgilendirmeler alacağız. Bunu valilerimize, kaymakamlarımıza, mülki amirlerimize de söyledim. Kimse devletin 657 zırhını üstüne alıp devletin temellerini oymaya, milletin birliğini bozmaya kalkışamaz.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...