Başbakan'dan valilere ve emniyet müdürlerine: Güvenlikte hata payı sıfır olacak

Düzenleyen:
Başbakan'dan valilere ve emniyet müdürlerine: Güvenlikte hata  payı sıfır  olacak

POLİTİKA Haberleri

Havaların ısınmasıyla birlikte terör örgütünün saldırılarını yoğunlaştırabileceğine dikkat çeken Davutoğlu, “Kamu düzeni için kararlı olun, tüm tedbirleri alın” talimatı verdi

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Hükümet, bahar mevsimiyle birlikte PKK’nın saldırılarını yoğunlaştırabileceği ihtimalinden hareketle âdeta teyakkuz ilan etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bölge illerinin mülki idare amirlerine “güvenlik konusunda sıfır hata ile hareket edilmesi” talimatını verdiği öğrenildi. Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde vali, kaymakam ve emniyet müdürleri ile yaptığı toplantının detayları ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, toplantıda valiler, kaymakamlar ve emniyet müdürleri; sorumlu oldukları il ve ilçelerle ilgili alınan güvenlik tedbirleri, operasyonlar ve son gelinen durumla ilgili hazırlanan analiz raporlarını açıkladılar. Terörle mücadele için istihbarat kurumlarının hazırladığı ve alınması gereken yeni tedbirlere kadar her alanda yapılması gereken çalışmalar geniş bir şekilde analiz edildi.  Vatandaşların operasyonlardan zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınmasını isteyen Davutoğlu’nun, “Kamu düzeninin sağlanması konusunda kararlı olun, bu konuda tereddüt etmeyin, aksini kabul etmeyiz” dediği öğrenildi.
BURADAN FAŞİST ÇIKMAZ
Başbakanın, aralarında HDP’ye yakın olanların da bulunduğu STK’lar ile yaptığı toplantıda ise ilginç bir diyalog yaşandı. Bazı STK temsilcileri, devletin bölgedeki uygulamalarını eleştirmesi üzerine Davutoğlu’nun, yanındaki yardımcılarını göstererek, “Bakın, bunlar da Kürt kökenli. Devlet işte burası. Buradan faşist çıkmaz” dediği öğrenildi. Ayrıca HDP’nin “Öcalan, örgüte yönelik bir mesaj yayınlarsa saldırılar durur. Öcalan’la görüşme imkânı sağlanmalı” mesajını ilettiği, ancak Başbakan’ın bu teklife, “örgüt silah bırakmadıkça ve silahlı unsurlar Türkiye’den çekilmedikçe herhangi bir iletişimin olmayacağı” cevabını verdiği kaydedildi. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...