CHP'li vekilin sözlerini AK Partililer alkışladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
CHP'li vekilin sözlerini AK Partililer alkışladı

POLİTİKA Haberleri  / AA

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuşması sırasında AK Parti sıralarına dönerek, "Halk size oy vermiyor. Oyu, Recep Tayyip Erdoğan'a veriyor" ifadeleri üzerine, AK Parti'li milletvekilleri tarafından uzun süre alkışlandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin, Genel Kurul'un çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi. Kabul edilen öneriye göre, Genel Kurul'un, bugün saat 24.00'e kadar olan çalışma süresi, günlük programın bitimine kadar uzatıldı. Programın bitirilememesi halinde ise Genel Kurul yarın saat 14.00'de toplanarak, günlük programın bitimine kadar çalışmalarını sürdürecek.

Önerinin görüşmeleri sırasında söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Genel Kurul'un gündeminde Ar-Ge tasarısının olduğunu belirterek, tasarıda Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında dünyanın çekim merkezlerinden biri olmasına ilişkin düzenleyici hükümlerin yer aldığına işaret etti.

Tasarının önemi nedeniyle bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini belirten Kubat, Genel Kurul'un çalışma sürelerinin buna göre düzenlenmesini talep ettiklerini bildirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da hükümetin Güneydoğu'daki politikalarını eleştirerek, gelinen noktada bölgede kaos, korku ve kanın hakim olduğunu ileri sürdü.
Tanal'ın "PYD'ye 'terör örgütü' diyorsunuz; liderini Ankara, İstanbul'da karşılamadınız mı? Onlarla toplantılar yapmadınız mı? Bunlara baktığınız zaman burada hukuken, ahlaken, örfen, dinen birlikte kol kola yürüdünüz. Bir daha milletvekili seçilmek, mevkiler, makamlar için ülkenizi satmayın. Ülkenize sahip çıkın. Terör örgütleriyle eylem birliği yapmayın" sözlerine AK Parti milletvekilleri tepki gösterdi.

AK Parti'li milletvekillerinden CHP'li Tanal'a alkış
Mahmut Tanal, konuşması sırasında AK Parti sıralarına dönerek, "Halk size oy vermiyor. Oyu, Recep Tayyip Erdoğan'a veriyor" ifadeleri üzerine, AK Parti'li milletvekilleri tarafından uzun süre alkışlandı.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da sataşma nedeniyle yaptığı konuşmada, geçmişte Çözüm Süreci'ni başlattığı için iktidarı eleştirenlerin, bugün "neden bitirdiniz" diyerek eleştiriye devam ettiklerini, bunun anlaşılmaz bir durum olduğunu belirtti.

Tanal yeniden söz alarak, iktidarın Çözüm Süreci sırasındaki uygulamalarını eleştirdi ve hukuka aykırı davranıldığını ileri sürdü. Mahmut Tanal'ın, kendisine yerinden söz atanlarla ilgili, "Bu insanlara nasıl tahammül ediyorsunuz?" şeklindeki sözleri üzerine ise Meclis Başkanvekili Bahçekapılı, "(Bu insanlar) dediğiniz milletvekilleri. Lütfen İçtüzüğe uygun davranalım" uyarısında bulundu.
Sataşma nedeniyle yeniden kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Tanal'ın sözlerine tepki gösterdi. Turan, Türkiye'nin sorununun nitelikli muhalefete ihtiyaç duyulması olduğunu savundu.
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise sataşma nedeniyle söz alarak, CHP'nin tüm seçim sonuçlarına saygılı olduğunu ifade etti.
Altay, 7 Haziran seçimlerinin ardından, koalisyona yönelik gerçekleştirdikleri istikşafi görüşmeleri doğru bulduklarını, bu görüşmeleri yaparken ülkenin geleceğini düşündüklerini ve uzlaşma kapısını açık tuttuklarını vurgulayarak, "Bugün olsa yine aynısını yaparız" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...