Akdoğan'dan AB'ye: Kimsenin kapıcısı değiliz

Düzenleyen:
Akdoğan'dan AB'ye: Kimsenin kapıcısı değiliz

POLİTİKA Haberleri

“Hem ‘göçmen göndermeyin’, hem de ‘sınırları aç’ diyorlar. Batılılar istiyor diye bunlara kapıcılık, bakıcılık yapmayız.”

Oğuzhan ŞAHİN KİLİS

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suriye’den yeni göç dalgası konusunda Avrupa’yı uyararak, “Biz kimsenin kapıcısı, bakıcısı değiliz. Yeni göç dalgası Avrupa’yı vurur” dedi. 
Öncüpınar sınır kapısında Suriyeli mültecilerin kaldığı kampı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kilis yolunda uçakta gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Avrupa’nın mülteci sorununa yaklaşımını eleştiren Akdoğan özetle şunları kaydetti: “Açık kapı politikamız devam ediyor. Hayati bir durum varsa, ölümden kaçma durumu varsa onları alıyoruz. Siz her geleni alırsanız bazı oyunlara gelebilirsiniz. Hatay Valisi aradı dün, 800 kişi karşı taraftan gelmiş. Baktık insan kaçakçıları birilerini kandırıyor. Bunları aldığınız duyulursa herkes gelmek ister.
‘Sınırı aç, herkesi al’ vesaire türü yaklaşımlar bu yüzden doğru değil. Hem ‘göçmen göndermeyin’, hem de ‘sınırları aç’ diyorlar. ‘Güney sınırlarını açın, herkesi alın batı sınırlarını kapatın kimseyi geçirmeyin’ diyorlar.  Biz kimsenin kapıcısı, bakıcısı değiliz.
Batılılar istiyor diye bunlara kapıcılık, bakıcılık yapacak halimiz yok. Allah rızası için kardeşlik yapıyoruz, kapıcılık yapmıyoruz. Gönül kapılarını açsınlar. Biz 3 milyon kişiyi alırken niye sesleri çıkmıyordu? Kendisine dokunan konuşuyor, siz bugüne kadar ne yaptınız, hiç! 100-150 bin kişi Türkiye’ye gelebilir, en kötü 600 binin üzerinde göç. Bu olursa Avrupa’yı da vurur. Bunu bilsinler. Türkiye’nin yalnız bırakılmaması, çok ciddi bir dayanışmanın gösterilmesi gerekiyor. 9 milyar harcadık onlardan gelen 455 milyon dolar. Kendileri insanlık adına bir şey yapmayanlar bize insanlık dersi veremezler. Biz bu kadar yükü çekerken birilerinin bize ‘şunu edin bunu edin’ şeklinde laflar etmesi bize saygısızlıktır, yakışık almıyor.
Piyon örgütler üzerinden sınırlar yeniden çizilmeye çalışılıyor, PYD ve DAEŞ gibi... ABD ile İran arasındaki yakınlaşmaya bakın. Bu tablo ne kadar sağlıklıdır bunu sormaları lazım.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...