Acıyı paylaştılar

Düzenleyen:
Acıyı paylaştılar

POLİTİKA Haberleri

Önceki gün vefat eden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kayınpederi Ahmet Özyurt’un cenazesi devlet zirvesini bir araya getirdi.

Gül, geçtiğimiz günlerde Bülent Arınç’ın açıklamaları ve ona Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cevabı ile ısınan gündemin gölgesinde sürpriz bir buluşma gerçekleştirmiş, her iki isim bundan sonra ‘daha sık görüşme’ kararı almıştı. Üsküdar Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’ndeki cenaze törenine başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman olmak üzere siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. 
Cenaze namazının kılınmasının ardından Özyurt’un cenazesinin bulunduğu tabuta Gül, Erdoğan ve Davutoğlu omuz verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, camiden çıkarken yanında bulunan Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül ile kısa bir süre sohbet etti. Erdoğan, Gül, Kahraman ve Davutoğlu, daha sonra cenaze aracının yanına giderek, burada bir süre bekledi. Emine Erdoğan ile Sare Davutoğlu da Hayrünnisa Gül’e cami avlusunda taziyelerini iletti. Özyurt, namazın ardından Sahrayıcedid Mezarlığı’na defnedildi.
Cenaze sırasında cami ve çevresindeki geniş güvenlik tedbirleri dikkat çekti. Camiye girenlere üst araması yapılırken, bir polis helikopteri de cami çevresinde uçtu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdar-oğlu defin sonrası Gül’ün kayınpederi Ahmet Özyurt’un Erenköy’deki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...