HDP'nin son yalanı: Asker kimyasal silah kullandı!..

Düzenleyen:
HDP'nin son yalanı: Asker kimyasal silah kullandı!..

POLİTİKA Haberleri

Sarıyıldız’dan BM’ye: Henüz deliller ortadan kaldırılmadan ve karartılmadan Cizre’ye heyet gönderin.

Kendi memleketini türlü yalanlarla Avrupa’ya şikâyet etmeyi alışkanlık haline getiren HDP’liler bu sefer BM’ye gidiyor. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği, Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne Cizre’de incelemelerde bulunulması talebiyle mektup gönderdi. Mektupta askerin kimyasal ve yakıcı silahlar kullandığını iddia eden Sarıyıldız, yandaşları PKK’dan bir tek kelime dahi bahsetmedi. İşte o mektup:
“Cizre’de sokağa çıkma yasağı adı altında uygulanan ablukada ilçe merkezinde devlet güvenlik güçlerince tanklar başta olmak üzere birçok ağır silah kullanıldı. Yaşamını yitirenlerin birçoğunun yanarak can verdiği ve vücut bütünlüğünün bozulduğu otopsi bilgileri mevuttur. Cizre’de 64 gündür devam eden sokağa çıkma yasağında kimliği tespit edilebilmiş 80, ayrıca henüz kimliği tespit edilemeyen 129 kişi hayatını kaybetti. Cizre’de binlerce ev ve iş yeri devlet güçlerinin saldırıları sonucu yıkılıp tahrip edilirken, ilçenin altyapısı da kullanılamaz hale geldi. Henüz deliller ortadan kaldırılmadan ve karartılmadan, Birleşmiş Milletlere bağlı bir heyetin Cizre’de acilen incelemelerde bulunmasını talep ediyoruz. Henüz deliller ortadan kaldırılmadan ve karartılmadan, Birleşmiş Milletlere bağlı bir heyetin Cizre’de acilen incelemelerde bulunmasını talep ediyoruz.” 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...