MHP'de muhaliflerin dava dilekçesi partiye ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
MHP'de muhaliflerin dava dilekçesi partiye ulaştı

POLİTİKA Haberleri  / AA

MHP'li muhaliflerin avukatlarının, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı davanın hazırlık tutanağı ve dava dilekçesi partiye ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, MHP'li muhaliflerin avukatlarının, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde 5 Şubat 2016'da açtığı davanın dilekçesi ile davanın hazırlık tutanağı 12 Şubat Cuma günü MHP Genel Merkezi'ne ulaştı.

MHP'nin, 15 gün içinde muhaliflerin talebine yanıt vermesi gerekiyor.

Mahkemenin istediği belgeler

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'li 16 il başkanının açtığı davanın duruşmaya hazırlık tutanağını geçen cuma günü tamamladı.

Hazırlık tutanağına göre mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından MHP Büyük Kongre Üst Kurul güncel delege listesinin onaylı suretini ve "çağrı heyeti" olarak görevlendirilmesi talep edilen isimlerin partiye üye olup olmadığını sordu.

Çankaya İlçe Seçim Kurulundan, Mart 2015'te yapılan MHP kongresindeki üst kurul delege listesini talep eden mahkeme, Ankara 17. Noterliğinden de kongre isteğine ilişkin talepnamelerin onaylı suretlerinin gönderilmesini istedi.

Muhaliflerin talepleri

MHP'li 16 il başkanının açtığı davanın dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, "Partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, "kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği" belirtilmişti.

Dava tarihine kadar olağanüstü kongre toplanması kararı alınmadığı gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin farklı tarihlerdeki açıklamalarında, "Talebin yerine getirilmeyeceğini" beyan ettiği anımsatılan dilekçede, büyük kongreyi toplantıya çağırmak üzere Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in "çağrı heyeti asil üyesi", MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır'ın ise "yedek üye" olarak belirlenmesi istenmişti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...