Davutoğlu: PYD Rusya'nın paralı askeridir

Düzenleyen:
Davutoğlu: PYD Rusya'nın paralı askeridir

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Davutoğlu PYD'nin Rusya ve Esad'ın safında yer alarak DAEŞ'e karşı savaşmadığını Rusya'nın paralı askerliğini yaptığını söyledi.

Türkiye'nin tutumu ilkesel bir tutumdur. Hudutlarında terörü bertaraf ederek sadece kendi ulusal güvenliğini değil aynı zamanda ulusal güvenliği de koruyor. Terör örgütlerinin cirit attığı arena haline gelen Suriye bir insanlık dramı yaşıyor. DEAŞ, PYD gibi unsurlar bu toprakların asli unsuru değildir, arizidir. DEAŞ'la sadece ılımlı muhalefet mücadele ediyor. PYD Rusya'nın bölgesel planların lejyonöri ve paralı askeridir, Kürtlerin temsilcisi değildir. Bu oyunu yapan kimler biliyoruz. Bu oyuna karşı Suriye halkının yanında olacağız. PYD'yi piyon ve koçbaşı gibi kullananların planlarını bozacağız. DEAŞ bahane edilerek bilinçli bir soykırımı gerçekleşiyor. Halep'de ve Suriye'de sadece rejim yanlıların kalması diğerlerin sürgüne gönderilmesi hedefleniyor. Bu Rusya'nın Çeçenistan'da yaptığı stratejisine benziyor.

DEAŞ BAHANE EDİLEREK REJİM YANLISI OLMAYANLARI SÜRÜYORLAR

Bu kirli hesap bugün görülmezse ileride çok büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Suriye sınırındaki demografik dengelerin değişmesini hedefleyen her türlü gruba karşı uluslararası güçleri uyarıyoruz. Türkiye kendi güvenliği için tedbir aldığı diye Rusya Türkiye'yi BM'ye şikayet ediyor. Bu ne arsızlıktır, bu ne küstahlıktır. Kendisi katledecek, Türkiye kendi sınırından yaptığı mükabelelerle mazlumlara alan oluşturmaya çalışacak, Rusya gidip BM'ye şikayet edecek. Neden çürkü kendisi Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi. İşte onun için biz 'dünya beşten büyüktür' diyoruz. ABD ve diğer müttefiklerimiz sanki ortada bir suçlu yokmuş gibi, Halep'te sivillere yönelik kınıyoruz diyorlar. Açıkça adını söyleyin, kim yaptı bu katliamı? Bu bombardımanları alçak Rus uçakları yaptı. Tarih ve Allah'a borcumuz gereği bunu söylüyoruz işte.

YAPTIĞIMIZ OPERASYON NETİCESİNDE AZEZ'DE İLERLEYEMİYORLAR

BM'den, Avrupalı dostlarımızdan, ABD yönetiminden bu insanlık dışı kıyıma karşı açık ve net tavır göstermesini beklemek bizim hakkımız. Şu anda YPG unsurları Azez civarında ilerleyemiyor. Eğer yaklaşırlarsa bizden en şiddetli tepkiyi görecekler. Bölgedeki havaalanı masum sivillere karşı kullanılmaya kalkılırsa o havaalanı kullanılmaz hale getiririz, getirdik. Rusya ve Esed rejimine karşı aldığımız tedbirleri sürdüreceğiz. Rusya'nın Halep'i ve Azez'i bombaladığını görmüyorlar, Tel Rifat'ta insanları katlettiklerini görmüyorlar. Bizim iç ve dış politikamız hiçbir zaman etnik ve mezhep temelli olmamıştır, olmayacaktır. Daha önce bir toplantıda Kürtler'in devleti nerede demişlerdi de ben söylemiştim, evet Kürtlerin bir devleti var o da Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...