Adalet Bakanı: CHP 1982 Anayasasını koruyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Adalet Bakanı: CHP 1982 Anayasasını koruyor

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Gerçek şu CHP, darbe yasalarının anası 1982 Anayasası'nı koruyor, kolluyor ve yeni anayasa yapımını engellemek istiyor. Gerisi bahane” dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun dağılmasına ilişkin resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili CHP’ye eleştirilerde bulunan Bozdağ, "Yeni anayasa yapmak için TBMM Başkanı'nın çağrısıyla kurulan Anayasa Mutabakat Komisyonu, CHP'nin dayatmacı tutumu nedeniyle sona erdi. Anayasa Mutabakat Komisyonu, komisyonun adı, görev çerçevesi, çalışma usulü ve süresini belirlemeden, dahası işbaşı yapamadan dağılmış oldu. AK Parti, komisyonda 317 eşit temsili oy birliği ile karar almayı kabul ederek, dayatma yerine uzlaşma istediğini samimiyetle göstermiştir. CHP'nin önce darbe mevzuatı, sonra anayasa, 'anayasada ilk dört maddeyi ve başkanlık sistemini müzakere etmem' dayatması komisyonu bitirdi. Başbakan'ımızın CHP'ye, ‘Darbe hukukunu bitirmek için gelin hep birlikte adım atalım’, ‘Anayasa yazımı için kurulan komisyonu başka işlerle meşgul etmeyin’ çağrısına rağmen CHP, komisyonu sona erdiren tutumunu değiştirmedi” ifadelerine yer verdi.
“CHP, DARBE YASALARININ ANASI 1982 ANAYASASI'NI KORUYOR”
1982 Anayasası’nın darbe mevzuatının anası olduğunu ifade eden Bozdağ, “Darbe mevzuatı karşıtı CHP, darbe yasalarının anası anayasa ile işe neden başlamak istemiyor? Darbe yasalarının anası anayasadan önce diğer darbe mevzuatını değiştirelim diyen CHP, darbe anayasasının ömrünü uzatmaya çalışmaktadır. Gerçekte darbe anayasasını benimseyen CHP, halkın yeni anayasa talebi yüzünden yeni anayasa istiyormuş gözükerek riyakar bir siyaset izliyor. Yeni anayasa yapılırken ‘Şunu konuşurum/konuşmam, tartışırım/tartışmam, müzakere ederim/etmem’ diyen uzlaşmacı mıdır yoksa dayatmacı mıdır? Uzlaşmadan CHP, dayatmasının kabulünü anlıyor. Hala CHP, Türkiye'de tek parti zihniyetinin hakim olduğunu sanıyor. O devir kapandı, CHP bihaber. Komisyon kararlarını oybirliğiyle aldığına ve CHP'ye rağmen bir maddenin kabulü mümkün olmadığına göre CHP'nin dayatmasının anlamı nedir? Temel ilkeler/hak ve hürriyetler ve hükümet sistemi tartışması hiç yapılmadan, bunlar hiç konuşulmadan yapılmış yeni anayasa var mı? Yok. CHP, özgürce konuşmaktan, müzakereden, tartışmaktan ve istemediği fikirleri duymaktan korkuyor. Bu, CHP'nin fikri kifayetsizliğini gösterir. Gerçek şu CHP, darbe yasalarının anası 1982 Anayasası'nı koruyor, kolluyor ve yeni anayasa yapımını engellemek istiyor. Gerisi bahane” dedi.  

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...