Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asla izin vermeyiz

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asla izin vermeyiz

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de kaymakamlarla ikinci toplantısını yaptı

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Sayıları 3 milyonu bulan sığınmacılara yıllardır ev sahipliği yapan Türkiye tarihi bir sınav veriyor.
Tarihimizin bize mirası olan medeniyet değerlerimizi yaşattığımızı şu son 5 yılda tüm dünyaya gösterdik. Türkiye küresel vicdanın sesi olmuştur.
Türkiye zalim ile mazlumu savunanların ayrıldığı, maskelerin düştüğü bu süreçte küresel vicdanın sesi olmuştur. Türkiye tüm algı operasyonlarına rağmen Suriyeli kardeşlerine din, dil, mezhep ve etnik köken ayrımı yapmadan sahip çıkarak, tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir. Biz bu süreçte iki yüzlülüğe hatta çok yüzlülüğe sahip olduk. 
Şu ana kadar yapmış olduğumuz ödeme 10 milyar dolara ulaştı. STK'ların yaptıkları harcamalardan söz etmiyorum.
BM diyor ki, eğer tespit edilirse bu bir savaş suçudur diyor. Daha ne arıyorsunuz, buyurun hastaneler bombalanıyor.
DOSTUN BİZ MİYİZ YOKSA PYD YPG Mİ?
PYD, YPG hala terör örgütü diyemeyen, demeyen YPG'ye desteğimiz sürecektir diyen Amerika'yı anlamakta zorlanıyorum. PYD'nin kurucusunun kim olduğu bellidir, YPG'nin kurucusunun kim olduğu bellidir. Biz NATO'da Amerika'yla beraber değil miyiz? Senin dostun biz miyiz, yoksa PYD mi, bunu öğrenmek istiyoruz. O zaman çık ortaya dostum PYD'ye silah yardım ediyorum de, bunu da bilelim. Ondan sonra bunları sizinle konuşmamızın bir anlamı kalmasın. Dost dostluğunun gereğini yapmalıdır. Bizi dost olarak görmeyenler lütfen açıkça net bunu ifade etsinler. 
İYİ TERÖRİST KÖTÜ TERÖRİST YOKTUR!
YPG'ye yardımımız devam edecektir ama orada yapılan mücadelede işimizi zorlaştırmasın', lafa bak... Bir defa temelden bu yaklaşım sakat. Bu bilgileri sen bizden alacaksın. Bu tür insanlara, teröristlere bu sorulur mu  Ona soracaksın, onun verdiği bilgiye göre hareket edeceksin. Suriye halkını 40 katır mı, 40 satır mı tercihine zorlayanlar, insanlıktan nasibini almamış olanlardır. İyi terörist, kötü terörist yoktur. El-Nusra ile El-Kaide arasındaki ilişki neyse PKK ile PYD arasındaki ilişki de odur.
Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerimize karşı kullanılan silahların Suriye ve PYD kaynaklı olduğunu biliyoruz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin uçuşa yasak bölgeye "evet" demediğini hatırlatarak, "Ama bak orada Rus savaş uçakları cirit atıyor ve binlerce, on binlerce oradaki mazlum, mağdur insan ölüyor. Hani biz koalisyon güçleriydik, hani koalisyon güçleri olarak beraber hareket edecektik. Hani ne oldu ve kalkıp Türkiye'ye şu söyleniyor, 'PYD'ye, YPG'ye top atışlarını durdurun'. Kusura bakmayın, bizim böyle bir düşüncemiz yok. Türkiye'ye karşı bir kişi kalkıpta bir havan topu, bir mermi atarsa, bu kat be kat fazlasıyla karşılığını bulacaktır" dedi. 
 
TÜRKİYE GERİ ÇEKİLECEK BİR ÜLKE ASLA DEĞİLDİR
Suriye konusunda Türkiye nefsi müdafaa konumundadır. Yani yaptığımız her şeyin, attığımız her adımın meşruiyeti vardır. Bu hassasiyeti anlayamayan veya saygı duymayan herkes öyle veya böyle bunun bedelini ödeyecektir. Türkiye can evine yöneltilen silahlar karşısında geri çekilecek veya teslim olacak bir ülke asla değildir. Güney sınırımızda yeni bir Kandil'in oluşmasına izin vermeyeceğiz.
PYD'nin bu oyunda sadece bir piyon olduğu öylesine açık ki bölgedeki Kürt halkı bile destek vermiyor.
Kobani'de 200 bine yakın kürt kardeşimizi içeri alan kimdi? Biz mi aldık başkaları mı aldı? Yediren içiren giydiren kimdi? Türkiye Cumhuriyeti yaptı bunları; ama birileri hala bunu görmek istemiyor. 
PKK'nın ülkemizde yaptığı projeyi PYD Suriye'de yapıyor.
Kilis'te sığınmacı sayısı şehrin nüfusunu bile geçmiştir. Bu durum sürdürebilir bir durum değildir.
Artık denizin bittiği yere geldik. Ya bu mesele kısa bir zamanda çözülecek, yada kar topu gibi büyüyecek ve tüm dünyayı etkisi altına alan daha büyük sorunların kapısı açılacak.

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...