HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Baykal’dan devlet adamlığı dersi!

Düzenleyen: /
Baykal’dan devlet  adamlığı dersi!
Deniz Baykal, Haber

POLİTİKA Haberleri

“AKP’ye karşı çıkmakla Türkiye’ye sahip çıkmak arasındaki ayrımı yapabilmek devlet adamı olmanın gereğidir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine yönelik eleştirileri nedeniyle tartışılan eski Genel Başkan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu’na yeni eleştiriler yöneltti.
CHP lideri ile 3 defa baş başa görüştüklerini belirten Baykal, “Bu buluşmalarımızda partimizle ilgili sorunlar konuşulmuştur. Eğer ikili görüşmelerimizde söylenen sözlerin gereği yapılabilmiş olsaydı kamuoyuna herhangi bir açıklamak yapmak gerekli olmayabilirdi. Konuşulan konular sohbet mutabakatları düzeyinde kalıp hayata geçirilmeyince partiye yönelik ilgi ve umudun arttırılması ve parti tabanındaki soğuma ve karamsarlığın kırılması için partinin kendisini başkalaştırma girişimlerine ve yönetim krizine karşı tepkisini en azından hissettirmek gerekli olmuştur.
Partideki yönetim zafiyetini aşma ihtiyacını hisseden bazı sorumlu ve deneyimli partililerimiz arayışlara girmişler, girişimler yapmışlardır. Bu çerçevede bana da arkadaşlarımız öneriler yapmışlardır. Bu öneriler karsısında benim cevabım bu konuların takdir yetkisinin Sayın Genel Başkan’da olduğudur.
Bugün Türkiye, sıra dışı iç ve dış boyutları olan bir tarihsel krizle karşı karşıyadır. AKP’nin bu yanlış politikalar karşısında ne yapalım beter olsun diyecek halimiz yoktur. 
Terörle mücadelenin başarılı olması ve buna destek olmak hepimizin görevidir. Bizim sorunumuz iktidarla hesaplaşmanın ötesinde Türkiye ye sahip çıkmaktır. AKP’ye karşı çıkmakla Türkiye ye sahip çıkmak arasındaki ayrımı yapabilmek devlet adamı olmanın gereğidir. Zulüm ve yıkım karşısında susamam...”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...