TBMM Genel Kurulu'nda gerginlik

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TBMM Genel Kurulu'nda gerginlik

POLİTİKA Haberleri  / AA

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin, grup önerisinin görüşmeleri sırasında AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan terör saldırısıyla ilgili grup önerisinin görüşmeleri sırasında AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

CHP, Sultanahmet Meydanı'ndaki terör saldırısının tüm yönleriyle araştırılması ve gerekli tedbirlerin belirlenmesiyle ilgili Meclis Araştırma önergesinin gündeme alınması için grup önerisi getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmada, başta Ankara'da dün meydana gelen terör saldırısı olmak üzere son dönemde yaşanan saldırılara değindi.

Hükümetin sorumluluklarını yerine getirmediğini ileri süren Özel, "Buna tepkiyi siz göstermezseniz bugün burada attığınız imza belki sizin içinizi tatmin edebilir, bireysel olarak bir şey demem Grup Başkanvekiline, ama bu bir karartma, bu sorumluluktan kaçma. Bizim attığımız imzayla ortaklaşarak sorumluluktan kaçamazsınız. Hükümetsiniz, hesap vereceksiniz" diye konuştu.

"Öyle zamanlar vardır ki, siyasi spekülasyona gitmeyen bir tavır gerekir"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı sataşma nedeniyle söz alarak, Özel'in konuşmasında iktidarın sorumluluğunu yerine getirmesini talep ettiğini belirterek, "İktidar sorumluluğunu yerine getiriyor. Bunu derken kastınız eğer iktidarın çekip gitmesiyse, bunun için zaten terör saldırısını beklemeye gerek yok, CHP Grubu her vakit iktidarın gitmesi gerektiğini söylüyor, şimdi de bu vesileyle söylemiş olursunuz" ifadesini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın grup önerisi üzerindeki konuşması sırasında, "Mustafa Kemal'in kurduğu bir parti olmakla övünürken partiyi, HDP, PKK çizgisine nasıl getirdiğinizi de çok iyi biliyoruz. Eski Genel Başkanınız Sayın Deniz Baykal'ın bu konudaki o muhteşem tespitlerinin kamuoyunda oluşturduğu tepkinin herhalde çok iyi farkındasınız" ifadelerini kullanmasına CHP milletvekilleri tepki gösterdi.

"Daha ne konuşacağını bilmeden kendisine tepki gösteriyorsunuz"

Meclis Başkanvekili Hamzaçebi'nin sataşma nedeniyle CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e söz vermesi üzerine AK Parti'li milletvekilleri yerlerinden laf atarak tepki gösterdi.

Milletvekillerini sükunete davet eden ve "Sayın milletvekilleri kürsüdeki hatibin daha ne konuşacağını bilmeden kendisine tepki gösteriyorsunuz" diyen Hamzaçebi, böyle bir tutumu kabul edemeyeceğini, her hatibin kürsüye çıkarak görüşlerini açıklayacağını, eleştirisi olanların bunu yine söz alarak kürsüden dile getirmesi gerektiğini söyledi.

Bu sırada AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında karşılıklı sözlü sataşmalar yaşandı.

Konuşmasına başlayan Erdem, "Şu anda burada ağzına İran kelimesini alan arkadaşlar, beni itham ettiği cümlelerin tümünü, sadece bir kişinin çıkıp o cümleyi benim nerede, hangi tarihte söylediğimi ispat etmesini istiyorum" demesi üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı cep telefonunu göstererek kürsüye doğru yürüdü.

CHP Grup Başkanvekili Özel ve bazı AK Parti milletvekilleri, Çamlı'yı tutarak kürsüye yürümesini engelledi. CHP'li milletvekilleri ise Erdem'i kürsüden uzaklaştırarak CHP sıralarına getirdiler.

Bu sırada AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin birbirlerinin üzerlerine yürümeleri ve gerginliğin artması üzerine Meclis Başkanvekili Hamzaçebi birleşime 15 dakika ara verdi.

Ancak ara sırasında da gerginlik devam etti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...