Kurtulmuş: Canlı bomba parmak izinden tespit edildi

Düzenleyen:
Kurtulmuş: Canlı bomba parmak izinden tespit edildi

POLİTİKA Haberleri

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın parmak izinden tespit edildiğini belirterek 'PYD bölgesinden geldiği çok net' dedi.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

2015 yılı içerisinde 146 binden fazla yasa dışı göçmeni Türkiye yakaladı.

Terörle mücadelenin kararlılık içerisinde sürdürülmesi müzakere edildi. Terörün sınırötesi kaynakları üzerinde duruldu. Bu tehditlerin bertaraf edilmesi konusundaki hazırlıklar konuşuldu.

Göç değerlendirmesi yapıldı. Yasadışı göçle mücadelenin önemli bir güvenlik meselesi olduğunun altı çizildi.

Küresel ekonomide önemli gelişmeler var. Bunun üzerinde de görüşmeler oldu.

Reform adımlarına da devam edilecek. Makro, mikro reformlar ile AB uyum reformları içerisinde süreç devam edecek.

Dış ilişkiler ile ilgili gelişmeler konuşuldu. Farklı alanlarda, farklı dış politik sorunlarla karşı karşıya. Bu çerçevede Türkiye'nin AB ile ilişkileri önemli alanlarımızdan biridir.

ABD ile ilişkilerimiz ele alındı. 

PARMAK İZLERİNDEN TESPİT EDİLDİ, PYD BÖLGESİNDEN GELDİĞİ ÇOK NET

Biz Hükümet adına resmi açıklama yaparken, elimizdeki net bilgilerle hareket ederiz. Olayın gerçekleştirdiği anda, parmak izlerinden şahsın kimlik bilgileri o şekilde tespit edildi. Bu kişinin isminin başka bir isim olup-olmadığı Savcılığın görev alanı içerisindedir. Savıcılık resmi açıklamayı yapacaktır. Bu bombayı patlatan kişi, PYD bölgesinden gelmiştir. Arabanın kiralanma süreçleri açıkça ortaya konulmuştur. Ölen canlı bombanın gerçek kimliği ise DNA testlerinin sonrasında açıklanacaktır. İsmi farklı olabilir, isminin farklı olması meselenin gerçeğini değiştirmez. Bu kişi PYD bölgesinden Türkiye'ye giriş yapmış ve eylem PYD-PKK bağlantılı olarak gerçekleştirilmiştir.

Suruç'ta, Ankara Garı'nda, Sultanahmet'te ve yine Ankara'daki saldırı tabloyu gösteriyor. Fransa da aynı şeyi yaşadı; Bir numaralı mesele terörle mücadelede ulusal birliği sağlamak. Terör hainliktir, terör odakları şer odaklarıdır."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...