HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AK Parti'li Zeyid Aslan: 'Kandil’i yakacağız, başınıza geçireceğiz'

Düzenleyen: /
AK Parti'li Zeyid Aslan: 'Kandil’i yakacağız, başınıza geçireceğiz'
Ak Parti, Haber

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, TBMM Genel Kurulu’nda HDP sıralarına dönerek, “Kandil’i yakacağız, başınıza geçireceğiz” dedi.

HDP grubunun İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verdiği gensoru önergesi görüşmelerinde AK Parti grubu adına söz alan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, bazı siyasetçilerin PKK’ya terörist diyemediklerini, aksine “katil devlet” dediklerini belirterek, “Bu sıralara dönüp ‘katilsiniz’ diyenler aynaya bakarlarsa katili görecekler” ifadelerini kullandı. Kürtlerin katilinin PKK terör örgütü olduğunu kaydeden Zeyid Aslan, “Geçmişin hesabını 14 yıllık AK Parti iktidarından sormaya, bu ülkenin insanlarını yeniden kardeş yapmada iradeye koyan Tayyip Erdoğan’a haksızlık yapmayın. Bugün Türkiye’de var olan Kürt sorunun müsebbibi ne AK Parti iktidarıdır, ne de Türklerdir. PKK terör örgütünün Kürtlere uyguladığı asimilasyondur, kendi ideolojini kabul etmeyen Kürtleri ‘hain Kürt’ olarak gören ideolojileri nedeniyledir. Bu gün PKK’ya karşı durmadan Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia etmek en büyük yalandır. Bu ülkede Kürtlerin katili PKK terör örgütüdür” dedi.
“Siz Kürtlerin katilisiniz” diyen Aslan, “Siz hangi Kürtler için hangi Kürtleri öldürüyorsunuz, bu sorunun cevabını sizden bekliyorum. Bu millet siyaset yapsın diye buraya gönderdi, teröristleri kaçırmak için koridor açsın dile değil, teröristlere silah taşısın diye değil. İçinizde bir kin var, bunu bu ülkenin çocuklarına aktarmak istiyorsunuz” diye konuştu. HDP’lilerin tepkileri arasında konuşmasını sürdüren Aslan’ın, “Uydusu kandil olanlar bilsin ki, dün Kürtlere karşı zulmün kalesi olan Ninova’yı Kawa’nın çocukları nasıl yaktıysa, bizde bugün Kawa’nın çocukları ile beraber Kandil’i yakacağız, başınıza geçireceğiz” sözlerini AK Partili milletvekilleri ayakta alkışladı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...