Kurtulmuş: Sur'da teröristler sıkıştırıldı

Düzenleyen:
Kurtulmuş: Sur'da teröristler sıkıştırıldı

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Sur'da devam eden operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Teröristler 100 küsur evin bulunduğu bir bölgede sıkıştırıldı. Yakın zamanda tamamen temizlenecek" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'de soruları yanıtladı.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

"Ne zaman istikrar olsa Türkiye'nin önü kesilmek isteniyor. Türkiye ayrı bir döneme çekilmeye çalışıldı. Terör örgütlerine birileri bölgesel güçlerini pekiştirmek için destek oluyor. Siyasi destek sağlıyor. Fransa'da da aynı şey oluyor. Türkiye, dünya ve bölgedeki istikrarsızlığın kurbanı oluyor.

Orada patlama yerinde bulunan bir parmak ve bir el var. Parmak izlerinden hareketle bir arama sürecine girildi. Bu kişinin kimlik bilgilerinin Salih Neccar olduğu ortaya çıktı. Şebekenin bütün zincirleri çözülmüş oldu. İsmi Salih neccar mı, başka bir şey mi? Olay açık. Teröristin isminin şu veya bu olması gerçeği değiştirmiyor. 3 milyonluk bir kitleden bahsediyoruz. Bu kitlenin içinde her gelenin kim olduğunu bilmek mümkün değil. İstihbarat birimlerimiz saldırılarn ardından şöyle bir karar aldı. Risk gruplarının üzerinde özel çalışmalar yapılıyor.

SURİYE'DE ATEŞKES

Türkiye PYD ya da DAEŞ mevzilerini bombalarken her türlü tehdide fazlasıyla cevap veriliyor. Hem PYD hem DAEŞ mevzilerine yapılan bombalar ateşe verilen karşılıktır. Türkiye saldırı yok ama ben bombalayayım demez. Bu ateşkese son derece olumlu bakıyoruz. 30 Eylül'den bu yana 8 bini aşkın sorti yapılmış Rusya tarafından. Rusların sivillere karşı harekat düzenlememesi esastır. DAEŞ ile mücadele altında hiç alakası olmayan bombardıman yapıldı. PYD tarafından ya da DAEŞ tarafından ateş açılmadığı sürece Türkiye tarafından bir ateş açılmayacaktır. Uluslararası camia Türkiye'ye değil, endişelerini Rusya'ya bildirmelidir. ABD ve Rusya'yı fiilen ilgilendiren bir savaş yok. Ama Türkiye, bizim vatanımız 911 km sınırı olan bir ülke.

YENİ ANAYASA GÜNDEMİ

Bu masadan hangi parti kaçarsa bunları millet 'masa kaçkını' olarak görür. 'Anaya yapmayalım' demek yanlıştır.

SUR'DA SONA YAKLAŞILDI

Sur'da 100 evin bulunduğu bir dar alanda teröristler sıkıştırıldı. Güvenlik kuvvetleri adım adım ilerliyor. En dar halkaya kadar inilmiş vaziyettedir. En kısa zamanda oralar temizlenecek.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...