Erdoğan: Vekil değil terörist

Düzenleyen:
Erdoğan: Vekil değil terörist

POLİTİKA Haberleri

“Terörist taziyesinde boy gösterenlere karşı milletin tahammülü kalmadı. Bunlar vekil değil teröristin ta kendisidir. Bedeli ne ise ödemeliler...”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 şehidin katiline taziyeye giden HDP’lileri eleştirdi, “Artık milletimizin buna tahammülü kalmamıştır. Bu fezlekeler parlamentonun raflarında çürümemelidir” dedi. 21 muhtarlar buluşmasında konuşan Erdoğan, ülke ve millet olarak kritik günlerden geçildiğini belirterek özetle şunları kaydetti:
Ankara’daki alçak eylemle 28 kişinin kanına giren teröristin sözüm ona taziyesinde boy gösteriyor. Bir başkası Mecliste bu alçaklığa sahip çıkıp, devleti suçlamayı sürdürüyor. Böyle milletvekilliği, böyle siyasetçilik, böyle siyaset olmaz. Dünyanın hiç bir yerinde sivilleri hedef alan intihar bombacılarına sahip çıkan siyasetçi, siyasi parti, milletvekili göremezsiniz.
Bu kişiler geçmişte kendilerine ‘Bize parlamentoya girme imkanı vermiyorlar’ diyorlardı. Girdiniz de hiç rahat durdunuz mu? 80 milletvekili aldığınız anda bile yine terör çığırtkanlığı yapıyordunuz. Artık bu işlerin bir düzene girmesi gerekiyor. Bölücü terör örgütünün sözcülüğünü yapmak dışında hiç bir işe yaramayan, hiçbir Meclis faaliyetinde bulunmayan partiye, milletvekillerine ne bu milletin ne de bizlerin tahammül etmek gibi bir zorunluluğu olamaz. Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan, örgütün sığınaklarında teröristlere canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili, milletvekili değil teröristin ta kendisidir.
Meclisin önümüzdeki günlerde bu konuda milletin hissiyatını karşılayacak tedbirleri alacağına inanıyorum. Meclisimize gönderilen bu fezlekeler Mecliste karşılığını bulmalıdır diye düşünüyorum. Artık milletimizin buna tahammülü kalmamıştır. Bu insanlar bedelini ödemelidir. Milletvekili sıfatı taşımak, nasıl terörist gibi davranmaya mani olamıyorsa, aynı şekilde cezalandırılmaya da engel olamaz. Bu fezlekeler parlamentonun raflarında çürümemelidir. Ve parlamento bunlara karşı nasıl tavır koyacak, millet de bunu görmelidir.
BATI’YA:  Hangi ülke Türkiye’deki terör eylemlerinin, canlı bomba saldırılarının, sınır ihlallerinin bir benzerine muhatap olup da Türkiye kadar itidalli, soğukkanlı davranabilir? Amerika’da 11 Eylül sonrası alınan tedbirleri, yürürlüğe konan uygulamaları gayet iyi hatırlıyoruz. İngiltere’de metro saldırılarından sonra yaşananları, Fransa’da çeşitli terör eylemlerinin ardından alınan önlemleri çok iyi biliyoruz. Temmuzdan bu yana 300’ün üzerinde şehit verdik, 200’ü aşkın vatandaşımızı kaybettik. Bunlara rağmen Türkiye’yi ısrarla bölgesindeki terör örgütleriyle mücadelenin dışında tutmak isteyenlerin başka niyetlerle hareket ettikleri ortadadır.
RUSYA’YA: Diyorlar ki ‘Rus uçağını düşürmeseydiniz işler bu dereceye gelmezdi’. Peki niçin Rusya’ya dönülüp ‘Türkiye’nin sınırlarını ihlal etmeseydiniz işler bu hale gelmezdi’ denmiyor. Rusya iki tane pilota Türkiye gibi bir dostunu ne yazık ki kaybederek böyle bir hamleye girdi.
ABD’YE: Biz imkanlarımızın en sınırlı olduğu dönemde müttefiklik sorumluluğumuzun gereği olarak binlerce kilometre uzaklıktaki Kore’ye gittik ve yüzlerce şehit verdik. Binlerce kilometre uzaktaki Vietnam’a, Afganistan’a, Irak’a kendi güvenliği için müdahale eden bir ülkenin, Türkiye’den sınırının 100 metre ötesindeki tehditler karşısında sessiz kalmasını beklemesini anlamakta zorlanıyorum. Müttefiklerimizin artık bu konuda bir yol ayrımına geldiklerini görmeleri için meseleyi daha açık nasıl anlatabiliriz inanın bilmekte zorlanıyorum. ‘Ben PKK ile birlikte hareket ediyorum’ diyen bir örgüte ‘hayır senin PKK ile bir ilgin yok’ demek bizimle de tüm dünyanın aklıyla da alay etmektir. Kimsenin buna hakkı yoktur.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...