Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu Artvin krizini bitirdi

Düzenleyen:
Davutoğlu Artvin krizini bitirdi

POLİTİKA Haberleri

Cerattepe’den yeni Gezi çıkarmak isteyenler Başbakan’ın “Hukuki süreç beklenecek” kararıyla hayal kırıklığına uğradı.

Cerattepe’de maden bahanesiyle başlayan eylemlerin durması için devreye giren Ahmet Davutoğlu Artvin’den gelen heyeti Çankaya Köşkü’nde ağırlayıp dinledi. Başbakan, 2 saat süren görüşmenin ardından “Hükümetimiz adına bazı teminatlar verdim. Cerattepe’deki çalışmalar, mahkeme kararı sonuçlanana kadar durdurulacak. Herkes, hukuka saygı gösterecek” dedi.
Davutoğlu, Konya’ya yapılan 42 tesisin toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada Cerattepe’deki maden işletmesiyle ilgili Çankaya’da Artvin heyetiyle yaptığı görüşmede alınan kararları açıkladı. Davutoğlu şunları söyledi:
“Herkes hukuk devletinin gereği olarak mahkeme kararına saygılı olacak. Aynı şekilde izinsiz gösterilerden kaçınılarak şu ana kadar Artvin’de bu anlamda yapılan bazı istismarlarında önüne geçilecek. Biz bu kadar şeffaf ve açık bir şekilde davranırken, bu konunun istismar edilmesine asla izin verilmeyiz. İkinci olarak maden işletmesi kesinlikle kapalı galeri olacak. Üçüncü olarak çıkan maden taşınarak işletilecek. Dördüncü olarak madenin Murgul’a taşınması, karayoluyla değil, teleferikle olacak. Beşinci olarak kesilecek ağaçlar minimum düzeyde tutulacak ve yerine misliyle yeni ağaçlar dikilecek. Bütün bu teminatlar, hem Artvin’in doğal dokusunun korunmasına, hem de vatandaşlarımızın endişelerine verdiği önemi göstermektedir. Bütün bu teminatlara ve önlemlere rağmen birileri ‘Siz hangi tedbirleri alırsanız alın biz zenginliklerimizin yer altında kalmasını istiyoruz’ derse, bunu da hoş karşılamamız mümkün değildir. Hele hele buradan hareketle bir takım illegal gösteriler yapılmaya devam edilirse, Artvin’de de ve Türkiye’nin her yerinde kamu düzeni kesinlikle muhafaza edilecektir.’’
Bu açıklamaların ardından “Gezi” ruhunu bu defa Artvin’de canlandırma niyetinde olanlar mecburen eylemlerine son verdi. AK Parti’ye karşı isyan ateşi yakmak için Artvin’e koşan muhalefetin ve marjinallerin hevesleri de kursaklarında bıraktı. 
KARA BULUTLARI DAĞITALIM
Davutoğlu, akşam da Konya Ekonomi Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: Tek birimiz kalana kadar bu ülkenin bölünmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Birileri Türkiye’nin üzerinde oyun oynayan dış mihrakların piyonu olarak bu ülkeyi karıştırmak istiyor. Bereketinizi Doğu ve Güneydoğu’daki kardeşlerimizle paylaşın. Oralara çöktürülmek istenen kara bulutlara karşı omuz omuza verelim ve o kara bulutları birlikte dağıtalım.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...