'AB üyeliği bizim stratejik hedefimiz ve medeniyet projesidir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'AB üyeliği bizim stratejik hedefimiz ve medeniyet projesidir'

POLİTİKA Haberleri  / AA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "AB üyeliği bizim stratejik hedefimiz ve medeniyet projesidir" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kayseri'de, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin gerek ekonomik gerekse diğer bütün rakamlar itibarıyla Cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına geldiğini söyledi.

Bu zor günlerin aşılabilmesi için tek reçetenin birlik, beraberlik içinde kol kola olmaktan geçtiğini vurgulayan Bozkır, "Bu ülke için vatanımızı çok daha ileri götürebilmek için mücadele edeceğiz. Kayseri'de gördüğümüz manzaralar bize güven verdi. Terör belasıyla ülkemizi büyük sıkıntılara sevk etmek isteyen vatan hainlerine, Türkiye için kötü emeller besleyen kesimlere bugünkü tablolar en güzel cevabı verecek nitelikte oldu. Allah, bu birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Türkiye çok daha güzel günlere ilerlesin" diye konuştu.

AB ile ilişkiler

Bakan Bozkır, Türkiye ile AB ilişkilerinin 1959 yılında başladığını ve 57 yıldır devam ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu, Türkiye'nin ne kadar kararlı, sabırlı, toleranslı olduğunun da göstergesi. Dünyadaki tüm devletler arası ilişkilerde, iş ilişkilerinde tek bir unsur vardır o da çıkar dengesidir. Çıkarlar uyuştuğu zaman ilişkiler devam eder, uyuşmadığı zaman devam etmesi zor olur. Türkiye'nin AB için yürüttüğü bu süreçte çıkarları vardır. AB'nin de Türkiye'nin bu ilişki içinde süreci devam ettirmesi ve üye olmasında çıkarları vardır. Dolayısıyla karşılıklı çıkarlar bakımından ilişki sürüyor. AB üyeliği bizim stratejik hedefimiz ve medeniyet projesidir. Türkiye önemli kazanımlar elde etmiştir."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...