Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Borsa Konya imza törenine katıldı. Davutoğlu, "Borsa İstanbul da bu hamleyle ciddi bir yeni açılım yapmış oluyor. Arkasına güçlü bir ekonomiyi almamış bir borsanın başarılı olması mümkün değil. Biz İstanbul'un finans merkezi olması için idaremizi her geçen gün çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Tarım sektörü ihmal edilemez. Tarım sektörümüzün kalbi de Konya. Finansal araçlar mutlaka kullanılmak durumda. Bu salonda elektronik satış salonunu açtığımızda tarihi bir an demiştim. Şimdi de Borsa İstanbul ile birlikte bu tarımsal ticaret gelişiyor. Tarım sektörü ile ilgili daha da efektif adımlar atma zorunluluğumuzun olduğunu ifade etmeliyim.

ÜRÜN İHTİSAS BORSASI MÜJDESİ

Ürün İhtisas Borsası en kısa sürede kurulacak.Bu 1 yıl mı 4 yıl mı bilinemezdi. Biz artık haftalık, aylık, 1 yıllık programlarla söz veriyoruz senet gibi. 3 ay içinde vaadettiklerimizin yüzde 75'ini gerçekleştirdik. Biz çalıştık mı böyle çalışırız. En geç 3-4 ay içinde gerekli yasal düzenlemeler yapılacak. 

"FİİLİ DEPOCULUĞU TÜMÜYLE ÖZEL SEKTÖRE DEVREDECEĞİZ"

Lisanslı depoculukla ilgili yaptığımız düzenlemelerden sonra fiili depoculuğu tümüyle özel sektöre devredeceğiz. Bu tarihi adım, tarımsal ticareti finans piyasalarıyla buluşturan Konya ve İstanbul için de önemi var. Hızlı tren İstanbul'a bağlantı kurulduğunda bu Selçuklu başkentini Osmanlı başkentini birbirine bağlayan bir proje. Şimdi de  Borsa Konya ve Borsa İstanbul'un arasındaki anlaşma benim memleketimle büyüdüğüm şehiri birbirine bağlıyor.

"BORSA İSTANBUL İÇİN TARİHİ BİR HAMLE"

Borsa İstanbul da bu hamleyle ciddi bir yeni açılım yapmış oluyor. Arkasına güçlü bir ekonomiyi almamış bir borsanın başarılı olması mümkün değil. Biz İstanbul'un finans merkezi olması için idaremizi her geçen gün çalışmalar yapıyoruz. Borsa İstanbul için de bu tarihi bir hamledir, inşallah bu bütün Türkiye'ye yayılır. 

"TERÖR ÜZERİNDEN KAOS OLUŞTURMAK BÜYÜK BİR TUZAK"

Birileri bizi negatif gündeme mahkum etmeye çalışıyor. Türkiye'nin hep terörle anılmasını arzu ediyorlar. Bizimn bu kısır döngüyü mutlaka kırmamız lazım, terör üzerinden bir kaos oluşturmak büyük bir tuzak. Biz böyle hamlelerle bu tuzağı da kırıyoruz. Biz burada dünyaya, Türkiye'de normal yaşam ve ekonomik faaliyetler devam ediyor mesajını veriyoruz. Birileri barikatların arkasında gençleri heba ederken biz o gençlerle büyük şehir imarları gerçekleştirmek istiyoruz. 

"TERÖRE TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Konya Ticaret Borsası'ndan sesleniyoruz, bu topraklar bereketli topraklar olmaya devam edecek. Siz ne yaparsanız yapın, bu ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi aynı istikamette devam edecek. Biz teröre teslim olmayacağız, biz bereketli ufuklara hep beraber yürüyeceğiz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...