İlknur İnceöz: “Selahattin Demirtaş haddini aşmıştır”

Düzenleyen:
İlknur İnceöz: “Selahattin Demirtaş haddini aşmıştır”

POLİTİKA Haberleri

Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na yaptığı hakaretlere AK Parti Grubu’ndan sert tepki geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na yönelik sarf et sözlere sert tepki gösterdi.

İnceöz, “Milletimizin gönlünde taht kurmuş, Cumhuriyet tarihi boyunca telafuz edilmeye bile korkulan sorunlara neşter vurmuş ve birçoğunu sorun olmaktan çıkarmış bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a ağza alınmayacak ifadeler sarf etmek ahlaksızlıktır. Sırtını milletimizin hayatına kast etmiş canilere yaslananlar bilmeliler ki açtıkları ahlaksızlık çukurlarında boğulacaklar. Cumhurbaşkanımızın inancını sorgulamak, terörü destekleyen Selahattin Demirtaş’ın haddi değildir” dedi.

Sormak İsterim Demirtaş’a, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, Cumhuriyet tarihinin en büyük sorunu olan terörü kardeşlik bağlamında çözme gayretine girdiği için mi bu sözlerinizin muhatap oldu. Fikir özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırdığı için mi, inanca getirilen yasakları kaldırdığı için mi, yoksa ekonomik olarak milleti rahatlattığı için mi bu hakaretlere maruz kaldı. Biz biliyoruz ki milletimizin faydasına olan her şey Demirtaş’ı rahatsız ediyor ve ahlak dışı hitaplar sergilemesine sebep oluyor. Demirtaş kusura bakmasın, milletimizin faydasına işler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Demirtaş ne demişti?

"Suriye’de ateşkesi tanımayacağını ifade eden iki şi kişi var; biri Davutoğlu, diğeri El Nusra IŞİD yöneticisi. Bir ateşkes umudu çıkmış, silahlar susacak, herkesten önce Davutoğlu bağırıyor, 'Ateşkes olmaz' diyor. Sen Suriye'de savaşan taraf değilsin, askerin yok, kimse sana ateşkes çağrısı yapmamış ama sen kabul etmem diyorsun. Neden, çünkü onun besleme çeteleri orada savaşıyor. IŞİD tecavüzcüleri, Nusra tecavüzcüleri Davutoğlu'nun askerleri olarak orada savaşıyor. O yüzden ateşkesi kabul etmem diyor. Suriye'nin her yerinde dün gece silahlar sustu. Sadece Tel Abyad'da Nusra çeteleri Kürtlere, PYD güçlerine saldırmaya başladı. Ateşkes her yerde oluyor ama Davutoğlu'nun beslemeleri, desteklediği çeteler ateşkese uymuyor çünkü talimatı Ankara'dan aldılar. Ateşkesi tanımayacağız diye Davutoğlu'ndan talimat aldıklarını ortaya koydular. Suriye'de, Türkiye'de barış istemiyorsun, elinden gelse üçüncü dünya savaşını başlatacaksın ama suçlu HDP olacak. Böyle bir iki yüzlülük olmaz."

"Eğer İslam toplumunun lideri olacaksan, önce senin Müslüman olman lazım, İslamiyet'e inanman lazım, İslam'ın şartlarını yerine getirmen lazım. Yoksa senin lider olmana itirazımız yok. Fakat esas aldığımız Hz. Peygamberin yoluysa, kusura bakma o hırsız değildi, rüşvet yemiyordu. Bir hırkası vardı ve geride bırakacağı Kuran vardı."

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...