HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Başkanlık olmasa bile sistem değişmeli'

Düzenleyen: /
'Başkanlık olmasa bile sistem değişmeli'
Başkanlık Sistemi, Ak Parti, Haber

POLİTİKA Haberleri

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, başkanlık sistemi olmuyorsa, güçlü parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini belirterek, “Çünkü artık bu sistem, milletle alay eden bir sistem durumuna geldi” dedi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Meclisin millete yakışan bir anayasa yapmak zorunda olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Millet yarınını güvence altına almak ister. Meclis zaman tüketen bir meclis haline geline geldi. Millet lehine üretebilen bir meclis ve yürütme olmalı. Şu anda; herkesin istediği zaman içine çomak soktuğu bir sistem var. Çünkü 367 krizi nedeniyle Cumhurbaşkanını halk seçsin, dedik. Milletin kaderi ile kimse oynamasın diye Cumhurbaşkanını halk seçti. Milletin seçtiği cumhurbaşkanı da saksı gibi oturamaz. Aksi halde millet ona hesap sorar. Kapalı kapılar arkasındaki sistem demokrasi olabilir mi?”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...