Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bekir Bozdağ: 'AYM Anayasa'yı ihlal etti'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bekir Bozdağ: 'AYM Anayasa'yı ihlal etti'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye yolunu açan kararına tepki gösteren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kararı "Anayasa ihlali" olarak niteledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun Anayasa Mahkemesini (AYM) veya kararlarını eleştirmesi nasıl bir demokratik haksa, Sayın Cumhurbaşkanın da AYM'nin verdiği kararları eleştirmesi o kadar doğrudur, o kadar demokratik haktır" dedi.

Bozdağ, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "CHP, Cumhurbaşkanı'nın AYM'nin verdiği kararla ilgili sözlerini geri alması halinde masaya döneceğini ifade etti. Ne diyorsunuz?" sorusuna Bozdağ, şu yanıtı verdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun AYM'yi veya kararlarını eleştirmesi nasıl bir demokratik haksa, Sayın Cumhurbaşkanı da AYM'nin verdiği kararları eleştirmesi o kadar doğrudur, o kadar demokratik haktır. Bundan Sayın Kılıçdaroğlu niye alınganlık gösteriyor, onu anlamak mümkün değil. Yargıyla, yargı görevi yapanlarla, yargı kararlarıyla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri kayıtlardadır. Her gün söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanı, anayasa ve yasa ihlali olduğu açık olan bir karar hakkında anayasa ve Türkiye'nin taraf olduğu insan hakları sözleşmelerine göre hareket etmesi gereken mahkemenin anayasa ihlali yaptığına inandığını ve o nedenle böyle bir açıklama yaptığını zaten ifade etti. Yani, bunu herkes gibi Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylemesi kadar doğal bir şey olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun böyle bir tepki göstermesini doğru bulmuyorum."

- "Başkalarının uymakla zorunlu olduğu bir karar değil"

Bozdağ, "AYM'nin verdiği kararı, açık bir anayasa ihlali olarak mı görüyorsunuz?" sorusuna, konuyla ilgili bir açıklama yapacağını ifade etti.

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'uymuyorum' demesini nasıl okumak lazım?" sorusuna Bozdağ, "Bu karar Sayın Cumhurbaşkanımıza uygulanacak bir karar mı? Bu karar bireysel bir karar. Sadece başvuranları ilgilendiren bir karardır. Kamuoyunda başkalarının uymakla zorunlu olduğu bir karar değildir" karşılığını verdi.

-Dokunulmazlık fezlekeleri

Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın DTK Kongresindeki özerklik ifadeleriyle ilgili dokunulmazlık fezlekesinin Bakanlığına gelip gelmediği sorusuna, Bakanlığa gelen fezlekeleri inceleme yapmadan doğrudan Başbakanlığa gönderdiklerini belirterek, Başbakanlığın ise bunları TBMM Başkanlığına ilettiğini, TBMM Başkanlığının ise Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevk ettiğini anlattı.

Kendilerine gelen fezlekelerin beklemeden havalesinin yapıldığını belirten Bozdağ, "Sayın Demirtaş ile ilgili Parlamentoda epey bir fezleke var. Yeni gelen fezlekeler de aynı usulle Parlamentoya sevk edilecektir" dedi.

Bozdağ, "Özerklik açıklamalarıyla ilgili fezleke gönderildi mi?" sorusuna karşılık ise "Gelen fezlekeleri ben görmedim. Bizim Ceza İşlerine eliyor, oradan bize geliyor. Ama henüz benim önüne gelen bir şey yok. Geldiyse bile oradadır" ifadesini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...