Suriye’nin kuzeyinde yeni bir şehir kuralım

Düzenleyen:
Suriye’nin kuzeyinde yeni bir şehir kuralım

POLİTİKA Haberleri

“Suriye’den çıkacak olanları orada iskan edebiliriz, Türkiye’dekileri de aynı şekilde orada iskan etme imkanımız olabilir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi:
∂ (Mültecilere yardımlar): Biz olaya homoekonomikus anlayışıyla bakmadık. Bize Batı ne diyor? İşte size yılda 3 milyar avro vereceğiz. Bakınız bu sözü vereli 4 ay oldu, hâlâ verecekler. Dünyada biz ilk 3’ün içindeyiz. Biliyorsunuz, Amerika, İngiltere, Türkiye... Yardım eden ülkeler arasında biz 3. sıradayız. Fakat olayı milli gelire oranla değerlendirdiğiniz zaman, Türkiye 1. sırada. Sadece şu 5 senede, Suriye’den gelen mültecilere harcadığımız para 10 milyar dolar.
∂ (4500 kilometrekare): Ben size bir şey söylüyorum, formül nedir? Suriye’nin kuzeyine biz bir şehir kuralım. Yaklaşık 4 bin 500 kilometrekarelik bir şehir kuralım ve bu şehirde biz alt yapısıyla, üst yapısıyla her şeyi uluslararası camia paylaşalım. Suriye’den çıkacak olanları orada iskan edebiliriz, Türkiye’dekileri de aynı şekilde orada iskan etme imkanımız olabilir. Bunu karşılıklı konuştuğumuz zaman ‘haklısın’ diyorlar. Bunu Sayın Obama ile de konuştuk, hatta koordinatlarını bile belirledik ama uygulamaya gelince hâlâ ses yok.
∂ (ABD’ye bak, Batı’ya bak): Cinayetlerin, cinsel saldırıların, trafik kazalarının ve kadına şiddet olaylarının en önemli müsebbibi alkoldür. Hal böyleyken niçin bir siyasetçi 18 yaşından küçüklere alkol satışının kısıtlanmasından rahatsızlık duyuyor? Amerika’ya bak, Batı’ya bak. Hiç oralarda böyle bir şey yok, satamazsın. Sosyal medya da bir cinayet. Maalesef birileri ısrarla bu ülkede özgürlüğü, milletin kültürüne, tarihine, medeniyet ve inanç değerlerine düşmanlığın bir kılıfı, bir bahanesi gibi kullanmaya çalışıyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...