Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Terörün zulmünden kaçanlar için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz'

Düzenleyen:
'Terörün zulmünden kaçanlar için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz'

POLİTİKA Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci "Terörün zulmünden kaçan vatandaşlarımızın yaşadıkları bölgelere dönüşü ve onları devletin şefkatle kucaklaması noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonların tamamlandığını anımsattı. Bölgede, terör örgütünce tahrip edilen yerler bulunduğuna dikkati çeken Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bununla ilgili gerekli çalışmalar zaten çok önceden başlatıldı. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş koordinasyonunda bütün bakanların koordine edildiği bir birim var. Yine Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz bölgenin yeniden ihya ve inşası noktasında çalışmalara nezaret ediyor. Acil yardım yapılması gereken vatandaşlarımıza zaten valilik kanalıyla yardımlarımız devam ediyor."

Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Hükümet olarak terörün zulmünden kaçan vatandaşlarımızın yaşadıkları bölgelere dönüşü ve onları devletin şefkatle kucaklaması noktasında elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın hem psikolojik yardım almaları hem de onların tekrar eski sosyal yaşantılarına, iş yerlerine, ticaretine, işlerine dönmeleri için gerekli düzenlemeler de hızlı bir şekilde yapılıyor."

Gümrük sahaları 24 saat izleniyor

Bakanlık olarak gümrük kapıları ve sahalarıyla ilgili sorumluluklarının bulunduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Gümrük sahalarının en üst düzeyde güvenliği sağlıyoruz. Teknolojinin son imkanlarını da kullanarak yüz tanıma ve araçların karbon testleri de dahil olmak üzere kapılarımızı 24 saat izliyoruz" diye konuştu. 

Bakan Tüfenkci, Rusya'nın ekonomik yaptırımlarına ilişkin, bazı firmaların Rusya krizinden etkilendiğini dile getirerek, "Bu etki sanıldığı kadar Türkiye ekonomisinin tamamını etkileyecek bir yapıda değildir. Ülkemizin üretim ve ihracat potansiyeli, pazar çeşitliliğini de dikkate aldığımızda ekonomimizin büyük bir bölümünü etkileyecek bir noktada değildir" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...