Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahçeli'den Davutoğlu'na OHAL önerisi

Bahçeli'den Davutoğlu'na OHAL önerisi

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinde terörle mücadele konusunda hükümete 'açık çek' veren Bahçeli, OHAL oluşturulmasını önerdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün saat 16.00’da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile biraraya geldi. Bahçeli'nin talebi üzerine Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen görüşmede, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Mehmet Ali Şahin ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da hazır bulundu. 
45 dakika süren görüşmede Kızılay Meydanı’nda yaşanan patlama ele alınırken Bahçeli, terörle mücadele konusunda hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. ''Tereddüt gösterilmeden, tavizsiz ve kararlılıkla'' terör örgütlerinin üzerine gidilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, çözüm gibi geriye atılacak her adımın terörün güç ve mevzi kazanması anlamına geleceğini, zaafiyet algısı oluşturacağını dile getirdi.

'OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLSİN'

Bahçeli, terör örgütünün inine girilerek Kandil başta olmak üzere kampların yerle bir edilmesi gerektiğini belirterek ''Türkiye’nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir'' ifadelerini kullandı. 
Büyükşehirlerde güvenlikli hassas bölgeler oluşturulmasını, Güneydoğu'daki terör operasyonlarının gerçekleştiği yerlerde olağanüstü hal ilan edilmesini öneren Bahçeli, 7 Şubat'taki saldırının ardından böyle bir olayın vuku bulmasının iyi okunmasını, arkasındaki hedeflerin derinlemesine analiz edilmesini istedi.

'ZAAFİYET ARAŞTIRILSIN'
Emniyet ve istihabarat zaafiyeti olup olmadığının da araştırılmasının gerekliliğine dikkat çeken Bahçeli, terörle mücadelede güçlü istihbarat ağının oluşturulmasına ve her ipucunun gerektiğini ifade etti.  Bahçeli, milli birlik ve beraberliğin daha fazla provakasyonlara kurban verilmemesi gerektiğini de söyledi.

'SİYASİLER İÇİN SINAV'
Başbakan Davutoğlu ise muhalefetin sergilediği tavır ve desteğin ülkenin birliği için önemli olduğunu belirtirken, böyle dönemlerin ister iktidar ister muhalefet olsun herkes için bir sınav olduğunu dile getirdi. Güvenlik birimlerinden gelen bilgileri Bahçeli’ye aktaran Davutoğlu, terörle mücadelede tavizsiz tutumlarını sürdüreceklerini kaydetti. 
Güneydoğu bölgesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığını, Ankara gibi büyükşehirlere dönük olarak özel güvenlik stratejilerinin hazırlanmakta olduğunu anımsatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör örgütünün mühimmat başta olmak üzere yığınak yaptığı kampların TSK tarafından vurulmakta olduğuna dikkat çekti. 
Bahçeli, görüşmenin ardından MHP Genel Merkezi’nde Başkanlık Divanı’nı toplayarak Davutoğlu görüşmesinin ana hatlarını anlattı.
HÜKÜMETİN YANINDALAR
Davutoğlu, Bahçeli ile görüşmesine ilişkin ''Açık bir ifadeyle destek beyan ettiler alınacak tedbirlerin hepsinde hükümetin yanında olduklarını ifade ettiler'' dedi. Davutoğlu, HDP’nin saldırıyı kınaması konusunda ise ''Daha önceki saldırılarda olduğu gibi daha biz canlarımızı hastaneye taşımaya çalışırken de Katil devlet diye, son olarak bana Başbakan olarak bana katil diye yaklaşım sergileyenlerin tutumlarında herhangi bir samimi değişim olacağına dair inancımı kaybettim'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...