Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DBP il eş başkanları tutuklandı

Düzenleyen:
DBP il eş başkanları tutuklandı

POLİTİKA Haberleri

VAN'da 4 gün önce gözaltına alınan 26 kişi arasında bulunan DBP İl Eş Başkanları Caziye Duman ve Ökkeş Kava, 'Terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanırken, 12 kişinin ifade işlemlerinin halen sürdüğü belirtildi. 12 kişi ise emniyetteki sorgularınını ardından serbest bırakıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK'nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 gün önce kentteki çeşitli mahallelere operasyon düzenlendi. Kentte sabah karşı başlayan ve yaklaşık bin polisin katıldığı hava destekli operasyonda, 32 adreste arama yapıldı. DBP İl Eş Başkanları Duman ve Kava'nın da aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 12 kişi buradaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, eş başkanlar Duman ve Kava ise buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifade veren Duman ve Kava tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, gece saatlerinde Duman ve Kava’yı 'Terör örgütüne üye olmak' suçundan tutukladı. Geri kalan 12 kişinin ifade işlemleri ise halen sürüyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...