Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nevruz açıklaması

POLİTİKA Haberleri  / DHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmeli, bu duygularla birlikte çarpmalıdır. Nevruz’un, tüm dünyayla birlikte bölgemiz için, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart Dünya Nevruz Günü'yle ilgili bir mesaj yayınladı. "Orta Asya'dan Balkanlara kadar uzanan geniş bir coğrafyada binlerce yıldır büyük bir coşkuyla kutlanan Nevruz; bolluğun, bereketin ve bahar mevsiminin gelişinin müjdecisidir" diye başlayan mesaj şu ifadelerle sürdü: "Baharla birlikte tabiatta başlayan yenilenmeyi ve tazelenmeyi temsil eden Nevruz Günü, bugün de, geniş bir coğrafyada kutlanmaya devam ediyor. Nevruzun, topraktaki uyanışla birlikte, kalplerimizde sevgiyi, muhabbeti, birlikte yaşama iradesini de güçlendiren bir gün olmasını temenni ediyorum. Her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gereken bugünlerde, milletçe birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. 2023 hedeflerimize ulaşmak için, bu değerlerin milletimizin tüm fertleri tarafından benimsenmesine ihtiyacımız vardır. Aynı şekilde, ortak kültür coğrafyasında yaşayan kardeş toplumlar olarak Nevruzu, ortak değerlerimiz ve ortak hedeflerimiz etrafında bütünleştiğimiz bir bayram haline dönüştürmeliyiz. Nevruz için bir araya gelen kalpler, öfkenin ve kinin değil, sevginin ve dostluğun etrafında birleşmeli, bu duygularla birlikte çarpmalıdır. Bizim için Nevruz'un anlamı işte budur. Bu düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum. Nevruz'un, tüm dünyayla birlikte bölgemiz için, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...