Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir neslin on yılını çaldılar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir neslin on yılını çaldılar

POLİTİKA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Maalesef bir neslin en az on yılını çaldılar. Ne oldu? Şimdi yollar açıldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu bilesiniz ki inancına güvenmeyenler inanç özgürlüğünden korkar, düşüncesine güvenmeyenler düşünce özgürlüğünden korkar. Benim başörtülü kızlarımın başörtülerinden niye korkuyorlardı? Katsayı engelini niye getirip de imam hatibin, meslek liselilerin önüne koydular? Bu bir yarış değil mi? Açın önünü koşsunlar ama maalesef bir neslin en az on yılını çaldılar. Ne oldu? Şimdi açıldı, yollar açıldı" dedi.

Yozgat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Erdoğan, okulun bahçesinde kendisini bekleyen öğrencilere ve vatandaşlara hitap etti.
"İnancına güvenmeyenler inanç özgürlüğünden korkar"

"Sizler yarınların güneş yüzlü çocuklarısınız ve o karanlık gecelerde sizler neler çektiniz biliyorum" ifadesini kullanan Erdoğan, "Çocuklarımın neler çektiğini biliyorum, yeğenlerimin neler çektiğini biliyorum. Okulların kapısında nasıl sindirildiklerini yaşadım biliyorum ama sizi şimdi böyle görünce Elhamdülillah iftihar ediyorum. Şunu bilesiniz ki, inancına güvenmeyenler inanç özgürlüğünden korkar, düşüncesine güvenmeyenler düşünce özgürlüğünden korkar. Benim başörtülü kızlarımın başörtülerinden niye korkuyorlardı? Katsayı engelini niye getirip de imam hatibin, meslek liselilerin önüne koydular? Bu bir yarış değil mi? Açın önünü koşsunlar ama maalesef bir neslin on yılını en az çaldılar. Ne oldu? Şimdi açıldı, yollar açıldı." diye konuştu.

Öğrencilere, "Artık katsayı engeli var mı? Artık istediğiniz üniversitelere girebilecek misiniz?" diye soran Erdoğan, "Şimdi sizden Cumhurbaşkanınız olarak da başarı bekliyorum ve sizleri yarınların kutlu nesillerini yetiştirecek anneler olarak görüyorum. Hem bulunacağınız kurumlarda hem de evinizde her yönüyle. Çünkü unutmayın, Cennet, annelerin ayakları altındadır" değerlendirmesinde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Yozgat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde incelemelerde bulunarak, okul yönetiminden bilgi aldı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...