'Yunan adalarına ulaşan düzensiz göçmen sayısında önemli düşüş var'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Yunan adalarına ulaşan düzensiz göçmen sayısında önemli düşüş var'

POLİTİKA Haberleri  / AA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Türkiye-AB anlaşmasına ilişkin, "Yunan adalarına ulaşan düzensiz göçmen sayısında önemli düşüş meydana geldi. Planın amacı, AB'nin bekasını tehdit eden soruna ortak çözüm bulmak" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Slovenya'nın başkenti Lubliyana'da Başbakan Miro Cerar ile bir araya geldi.

Bozkır, basına kapalı görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Slovenya'nın 2011'de imzalanan anlaşmayla Türkiye'nin stratejik ortağı haline geldiğini söyledi.

Slovenya'nın Türkiye'yi AB'ye üyelik sürecinde destekleyen önemli ülkelerden biri olduğuna işaret eden Bozkır, görüşmede, Türk vatandaşlarına uygulanacak vize serbestisi konusunda karşılıklı atılması gereken adımlar ile Türkiye'ye Suriyeli sığınmacılar için gönderilecek 3 milyar avro ile ilgili sürecin ele alındığını anlattı.

"Planın amacı ortak çözüm bulmak"
Yasa dışı göçle mücadele konusunda da değerlendirmelerde bulunduklarını vurgulayan Bozkır, şunları kaydetti: 

"20 Mart itibarıyla Yunan adalarına ulaşan düzensiz göçmen sayısında önemli düşüş meydana geldi. Amacı bu planının, düzensiz göçün tamamen ortadan kaldırılması ve insanın içini burkan görüntülerin ortadan kalkması. Çocukların, insanların denizlerde boğulduğu manzaralarla tekrar karşılaşmamak. AB'nin bekasını tehdit eden bir soruna Türkiye ve AB olarak ortak çözüm bulmak."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...