HDP’nin ‘Sur’daki oyunu’ bozuluyor

Düzenleyen:
HDP’nin ‘Sur’daki  oyunu’ bozuluyor

POLİTİKA Haberleri

Hükümet, ‘Devlet mallarınıza el koyuyor’ diyen HDP’nin oyununa karşı vatandaşla birebir görüşüp rızalarını alacak, toplu konut yapılamayacak.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Hükümet, terörden mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmak ve mağduriyetlerini gidermek için eylem planını hayata geçirirken, HDP’nin dile getirdiği ‘Devlet malınıza el koyacak’ iddiasını çürütmek için de karşı atağa geçiyor. Sur ilçesine yönelik eylem planı yarın ilçeye gidecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacak. Sur’a ilişkin çalışmaları yürüten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da Davutoğlu’na eşlik edecek. Ahmet Davutoğlu’nun Cuma namazını burada kılması ve vatandaşlarla da sohbet edeceği belirtildi.
Sur’un restorasyonundan sorumlu Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Sur’un restorasyonu kararının operasyonlardan önce alındığını hatırlatarak, “TOKİ bu işin içinde olmayacak. Çünkü orada bir kentsel dönüşüm söz konusu değil. Bu proje daha farklı. Bu bölgeyi insansızlaştırmayacağız. Tüm tescilli binalar belirlendi. Bunların restorasyonu ve turizme hizmet eden hale getirilmesi sağlanacak. Sur içinde hayat olacak, insanlar yaşamaya devam edecek ama bir toplu konut yapılamayacak. Geleneksel mimariye uygun olacak yapılar. Bizim yaptığımız planda, klimaların nereye takılacağı, yolların ölçüsü, kullanılacak malzeme bile belli” diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise bölgede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının HDP tarafından vatandaşa yanlış aktarıldığına dikkat çekti. Sarı, “Bizim önceliğimiz vatandaş ile uzlaşmak. İstanbul’da veya başka bir ilde nasıl bir kentsel dönüşüm çalışması yapılıyorsa, Silopi ve Cizre’de de yapılacak. HDP kara propaganda yapıyor. Sanıyorlar ki biz insanların elinden malını, mülkünü alacağız. Başka insanları buraya yerleştireceğiz. Böyle bir şey olamaz” dedi. HDP’nin yürüttüğü algı operasyonunu kırmak için uzman ekiplerin bölgede, ev ev dolaşarak vatandaşla birebir görüşeceğini ifade eden Bakan Sarı, bu konuda Esenler Belediyesinden de yardım alacaklarını söyledi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...