'Uluslararası karanlık odaklara boyun eğecek bir millet değiliz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Uluslararası karanlık odaklara boyun eğecek bir millet değiliz'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "İkinci Sykes-Picot'u bu memlekete 100 yıl sonra yaşatmak isteyen birtakım uluslararası karanlık odakların planlarına boyun eğecek bir millet değiliz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmada, "Hepimiz Türkiye'yiz, hepimiz yerliyiz, herkes evinin önünü süpürürse şehir temiz olur. Herkes memleketini severse ülke, seven insanların ülkesi olur." ifadesini kullandı.

"Boyun eğecek millet değiliz"
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Kastamonu'nun bir tarafıyla evliyalar bir tarafıyla da kahramanlar şehri olduğunu anlattı. 

Şehit polis ve askerlere ilişkin haberlerin insanın içini kanattığını vurgulayan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gerçekten büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Böyle bir ortamda milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü göstermesi bakımından milli kültürümüzün en önemli illerinden birisi olan Kastamonu'nun bu etkinliğini Ankara'da düzenlemiş olması da ayrıca değerlidir, önemlidir. Terör, vatandaş korksun, içine kapansın, evinden dışarı çıkmasın istiyor. Terör ne istiyor? Hükümet, Türkiye'nin ekonomik olarak gelişmesi noktasındaki, reformları noktasındaki adımlarını atmasın, yollarını yapmasın, köprülerini yapmasın, ekonomik kalkınmasını yapmasın, Türkiye'deki önemli reform adımlarını atmasın, Meclis anayasayla 12 Eylül'ün o anti demokratik yasalarını tasfiye ile uğraşmasın, hükümet de Meclis de içine kapansın ancak terör gündemiyle işgal edilsinler ve onun dışında bir şey yapmasın istiyorlar. Tam bu çevrelerin, bu şer niyetlerine inat biz her yerde korkmadığımızı, yılmadığımızı, bir ve beraber olduğumuzu, yek vücut olarak 78 milyon teröre 'hayır' dediğimizi haykırmak mecburiyetindeyiz. Biz 3-5 tane terör çetesinin, onların arkasında ikinci Sykes-Picot'u bu memlekete 100 yıl sonra yaşatmak isteyen birtakım uluslararası karanlık odakların planlarına boyun eğecek bir millet değiliz."

Kurtulmuş, dedesinin memleketinin Kastamonu olduğunu belirterek, "Rahmetli dedem, ismini taşımakla iftihar ettiğim İstiklal Harbi gazisi, malulen emekli, 39 yaşında emekli olmuş merhum Binbaşı Numan Kurtulmuş'un torunuyum." dedi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...