Kılıçdaroğlu'ndan İkinci İnönü Zaferi için kutlama mektubu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıçdaroğlu'ndan İkinci İnönü Zaferi için kutlama mektubu

POLİTİKA Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İkinci İnönü Zaferi'nin kazanılmasıyla birlikte cumhuriyete giden yolun açıldığını belirterek, halkın gösterdiği emsalsiz kahramanlıkla zaferin kazanıldığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'a İkinci İnönü Zaferinin 95'inci yıl dönümü dolayısıyla mektup gönderdi.

Mektubunda, İkinci İnönü Savaşı dolayısıyla Eskişehir'de düzenlenen törenlere yoğun programı nedeniyle katılamadığı için üzüntü duyduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Büyük Atatürk, İkinci İnönü Savaşı'nı sadece düşmanın değil, milletimizin makus talihinin de yenildiği bir zafer olarak tanımlar. Bu zaferle, milletimiz yüzyılı aşkın bir süredir devam eden talihsizlik ve felaketlerle dolu bir döneme son vermiş, cephede kazanılan askeri başarı ile yeni bir şahlanış ve ilerleme dönemi içerisine girmiştir." ifadesine yer verdi.

Kılıçdaroğlu, tarihçilerin, bu zafere yalnız Türk halkının tarihi açısından değil, dünyadaki tüm mazlum milletlerin tarihi açısından büyük önem verdiğini vurgulayarak, "Emperyalizmin sürdürdüğü sınırsız yayılmacılık bu zaferle bir duvara çarpmış, dünyanın her tarafında mazlum milletler özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayabilme umudunu canlı bir şekilde hissetmiştir." değerlendirmesini yaptı.

"Cumhuriyetimize sahip çıkacağız"

Kılıçdaroğlu, mektubuna şöyle devam etti:

"İkinci İnönü Savaşı'nın bir diğer önemli sonucu da bu zaferle cumhuriyete giden yolun açılmış olmasıdır. Kendi ülkesi üzerinde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamak isteyen halkımız gösterdiği emsalsiz kahramanlık ile bu zaferi kazanmış, bu topraklar üzerindeki iradesini en açık şekilde göstermiştir.

Milletin kahramanlığının eseri, özgür, barış ve huzur içerisinde hep birlikte yaşama iradesinin simgesi olan cumhuriyetimizi korumak için bugün de aynı azim ve kararlılığa sahibiz. Koşullar ne kadar çetin olursa olsun ülkemizin her yanında savaşan kahraman atalarımızın özgürlük sevdası ve birlikte yaşama ülküsüyle dolu olarak Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Bu kadar büyük fedakarlıklarla bu güzel ülkeyi kazanan halkımız birlik ve beraberliğine yönelen tehditleri ezecek güce de, özgürlüğünü gasp etmek isteyen gafillere ders verecek kudrete de sahiptir."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...