'Dokunulmazlık terörist faaliyetler için değildir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Dokunulmazlık terörist faaliyetler için değildir'

POLİTİKA Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Dokunulmazlık, vekillik görevini yapmak için verilen bir haktır, terörist faaliyetlerin yapılması için verilen bir hak değildir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "İster ortak, ama olmazsa tek başımıza olmak üzere biz dokunulmazlıkların kaldırılmasını, toplumun bu konudaki beklentilerini karşılamak istiyoruz. Çünkü dokunulmazlık, vekillik görevi için verilen bir haktır, vekillik dışındakı görevlerin yerine getirilmesi için verilen bir hak değildir." dedi.

Turan, Kızılay metro istasyonunda, Çanakkale Yenice Belediyesi ve Yenice Kaymakamlığının düzenlediği, ilçeyi anlatan 110 fotoğraftan oluşan serginin açılışını yaptı.

Burada basın mensuplarının dokunulmazlıklarla ilgili sorularını cevaplandıran Turan, dokunulmazlığın parlamenter rejimlerin olmazsa olmazlarından biri olduğunu belirtti.

Dokunulmazlığın milletvekillerine görevlerini yapmaları için verilen bir hak olduğunu vurgulayan Turan, "Dokunulmazlık, vekillik görevini yapmak için verilen bir haktır, terörist faaliyetlerin yapılması için verilen bir hak değildir" diye konuştu.

Turan, CHP dışındaki partilerin kendilerine dokunulmazlıklarla ilgili resmi dönüş yapmadıklarını, sundukları takdirde tekliflerinin değerlendirileceğini belirterek, "Bu konularda zaman kaybetme lüksümüz yok, kendilerinden bir an önce bu cevabı vermelerini talep ediyorum." dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...