'Türk toplumunun ABD'deki varlığını arttırması gerekiyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türk toplumunun ABD'deki varlığını arttırması gerekiyor'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Türk toplumunun ABD'deki varlığını, mevcudiyetini ve gücünü arttırması gerekiyor." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk toplumunun ABD'deki varlığını, mevcudiyetini ve gücünü arttırması gerektiğini belirterek, "ABD'de sivil toplum örgütü veya dernek kurulması girişimi son derece önemli. Siyasetin de kesinlikle derneğin dışında tutulması gerekiyor." dedi.

Işık, ABD programı kapsamında Müslüman toplum temsilcileri ve Türk iş adamları ve dernek yöneticileriyle ayrı ayrı bir araya geldi.

Türkiye'deki teşvik ve destek mekanizmaları hakkında bilgi veren Işık, yüksek teknolojili ürün ihracatını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Işık, "Arzumuz şu, özellikle ABD ağı olan firmaların Türkiye'de daha fazla yatırım yapması. İnovasyon çok önemli ama onu da ancak Ar-Ge ile yapabiliyorsunuz. Millet olarak bireysel yetenekte çok iyiyiz ama takım oyunu oynamayı çok beceremiyoruz. Bireysel yetenek bu çağda çok önemli, gerekli fakat yeterli değil. Eğer biz Türkiye'ye takım oyunu oynama yeteneğini kazandırabilirsek, o zaman hiçbir şeyden korkmamıza gerek yok." ifadesini kullandı.

"Destek ve teşviklerimizi takip edin" 
Fikri Işık, marka ve tasarımın önemine dikkati çekerek, "1 kilogram Türk gömleğini 26 dolara ihraç ediyoruz, İtalyan gömleğinin fiyatı ise 98 dolar. Aynı fabrikadan çıkıyor, aradaki fark marka ve tasarım. Biz kendi markamıza ve tasarım kabiliyetimize yatırım yaptığımız ölçüde aradaki farkı kapatacağız. Sizden ricam, destek ve teşviklerimizi elektronik ortamda takip edin." dedi.

Yerli otomobil projesi hakkında da bilgi veren Işık, şunları kaydetti:

"Ford ilk ürettiği araçlardan birini, Sultan Abdülhamit'e hediye ediyor. Fakat Abdülhamit hediyeyi geri gönderiyor ve 1894 yılında yerli otomobil yapılması için TÜLOMSAŞ fabrikasının kuruması talimatını veriyor. Şimdi biz hükümet olarak bir Türk otomobil yapmak için ciddi gayret gösteriyoruz. Hükümet olarak ilk defa böyle bir iradeyi ortaya koyduk ve ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu noktada marka oluşturmak Türkiye için çok önemli. Otomobil teknolojisi çok hızlı değişiyor, dijital teknolojiler ağırlığını artırırken mekanik aksamın katma değeri her geçen gün azalıyor. İnşallah bu defa başaracağız, çünkü bu defa hükümet olarak projenin tam olarak arkasında duruyoruz. Bundan önce trenleri kaçırdık ama bu defa kaçırmayacağız."

Işık, Türk toplumunun ABD'deki varlığını, mevcudiyetini ve gücünü arttırması gerektiğini belirterek, "ABD'de sivil toplum örgütü veya dernek kurulması girişimi son derece önemli. Siyasetin de kesinlikle derneğin dışında tutulması gerekiyor. Olaylara ister sağdan ister soldan yaklaşın, bir araya geldiğinizde siyasi tartışmalara girip kendinizi kamplaştırmayın" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...