'Türkeş ortaya koyduğu ülkü ile varlığını sürdürmektedir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türkeş ortaya koyduğu ülkü ile varlığını sürdürmektedir'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Türkeş, babası merhum Alparslan Türkeş'in vefatının dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Türkeş,Türk milletinin gönlünde hep yaşamakta, ilkeleri ve ortaya koyduğu ülkü ile varlığını sürdürmektedir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, babası merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 19. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türkeş mesajına, "Ömrünü millete hizmet ve Türk dünyasının birlik ve beraberliğine adayan, mücadelesiyle başta gençler olmak üzere herkese örnek olmuş Milliyetçi Hareket'in ve Türk milliyetçilerinin merhum lideri Alparslan Türkeş'i, vefatının 19.yılında özlemle, saygıyla anıyoruz" ifadeleriyle başladı.

Türkeş, Alparslan Türkeş'i tanımlamak için "İlkeli bir devlet adamı, milletine sadakatle bağlı bir vatan evladı ve siyasi milleti için yapan bir lider" denilmesinin yetersiz olacağını belirterek, "O milletine sevdalı, millet ise ona sevdalıdır" ifadelerini kullandı. 

"Büyük Türk milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olarak" tanımladığı Alparslan Türkeş'in, 19 yıl önce ebedi aleme intikal ettiğini, ancak ömrünü verdiği mücadelenin ebediyete kadar süreceğini belirten Türkeş, şöyle devam etti:

"Tarihi, insanlığın tarihiyle yaşıt olan büyük Türk milletinin, siyasette temsili için önemli adımları atmış ve ömrünü Türk milletini yükseltmek, ilerletmek, barış içinde ve bir bütün olarak yaşatmak için harcamış olan Türkeş, ebedi aleme intikal etmiş olsa da gönüllerde yaşamayı sürdürmektedir. Türk-İslam ülküsünün öncü ve önder ismi Türkeş, ömrünü adadığı vatan topraklarına emanet edilmiş olsa da Türk milletinin gönlünde hep yaşamakta, ilkeleri ve ortaya koyduğu ülkü ile varlığını sürdürmektedir." 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...