Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kılıçdaroğlu Türk siyaseti için ahlaki problem haline gelmiştir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kılıçdaroğlu Türk siyaseti için ahlaki problem haline gelmiştir'

POLİTİKA Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, "Şu andan itibaren Kılıçdaroğlu, Türk siyaseti için bir siyasi problem olmanın ötesine geçmiş, bir ahlaki problem haline gelmiştir." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Şu andan itibaren Kılıçdaroğlu, Türk siyaseti için bir siyasi problem olmanın ötesine geçmiş, bir ahlaki problem haline gelmiştir. Türkiye'nin köklü siyasi partilerinden biri olan CHP'nin başında olması da kuşkusuz büyük bir talihsizliktir." dedi.Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları: Kılıçdaroğlu Türk siyaseti için problem olmanın ötesine geçmiş, bir ahlaki problem haline gelmiştir. CHP'nin başında olması da talihsizliktir. Ana muhalefetin siyasette bir şey temsil edemez noktaya gelmesi, sadece statükonun temsilcisi konumuna gelmesi, siyasi açıdan antidemokratik söylemlerle gündeme gelmesi talihsizliktir. 
Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha kınıyoruz.

Aslında bir iki sağduyulu açıklama vardı CHP'den. Bunu büyütebilselerdi bir çıkış noktası olacaktır. Siyasi ve ahlaki açıdan sorunlu bu açıklamalar hiçbir şekilde kabul edilemez.

Çeşitli söylemler hatırlıyoruz. Ama en vahimi budur. Bir siyasetçiden ortaya çıkması, bunu bir hanımefendiye söylemiş olması, Kılıçdaroğlu ile beraber anılacak. Toplumun duyarlı kesimlerine bunu protesto eden kadınlara teşekkür ediyoruz. Partiler üstü ortak bir tutum alınmasını tavsiye ediyoruz.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN ÇATIŞMALARI
Türkiye Azerbaycan'ın haklı davasının her zaman yanındadır. Biz Azerbaycan'ı ne zaman anarsak "Can Azerbaycan" olarak anıyoruz. 
Sayın Aliyev'le Sayın Cumhurbaşkanımız'ın kardeşane fotoğraf her iki milletimizin hafızasında ve coğrafyamızın başka yerlerinde de her zaman saygı ve sevgiyle hatırlanacaktır. 

AZERBAYCAN'IN HAKLARININ KORUNMASI TÜRKİYE'NİN ÖN ŞARTIDIR
Türkiye Ermenistan ile ilişkilerinin normalleşmesi döneminde de Azerbaycan'ın haklarını korunmasını da ön şart saymıştır. Azerbaycan politikası bizim milli politikamızın davasıdır. Sizin şehitleriniz bizim şehitlerimizdir. Bugünlerde 'İşgale dur de' şeklindeki kampanyaya destek veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti her zaman Azerbaycan'ın yanındadır.

JOHN BASS'A CEVAP
(ABD Büyükelçisi John Bass'ın 'biz hakareti ifade özgürlüğü kapsamında tutarız' sözlerine cevaben) Biz basın özgürlüğü konusunda telkin almak durumunda değiliz. Kuşkusuz basın ve ifade özgürlüğü konusunda bir şüphe yok. Fakat farklı ülkelerde farklı düzenlemeler var. Bizim toplumumuzda hakarete toleransla bakılmaz. Eleştiri olabilir. Ama hakarete tolerans tanınmaz. 
Bakıyorsunuz Türkiye terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığı zaman yaptığı düzenlemeleri eleştirenlerin bakıyorsunuz kendi ülkelerinde de aynı düzenlemeler var.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...