Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Makamının adamı değil!

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Makamının adamı değil!

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi: “Bu zat bulunduğu makamın adamı değil, siyaseti henüz öğrenemedi”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakan Sema Ramazanoğlu hakkında sarf ettiği hakaretvari sözlerle başlayan polemik dün de devam etti. İstanbul Altunizade’de cuma namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunda yalan dolan, her türlü şey var. Akşam başka, sabah başka. Böyle bir tip, tipleme... Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum” dedi. Kılıçdaroğlu ile ikili bir atışmaya girmek istemediğini söyleyen Erdoğan, “Bu zat bulunduğu makamın adamı değil, siyaseti henüz öğrenemedi. Ben daha önce kendisi için ‘çırak bile olamadı’ demiştim. Gerçekten çırak bile hâlâ olamadı. Çok buna yakışacak ifadeler var da, bu ifadeleri kullanmaya da edebim müsaade etmiyor. Ama geçen söyledim zaten, ‘siyasi sapık’ dedim. Niye dedim? Aile ve Sosyal Politikalar bakanımız benim, Ak Partinin kuruluşundan itibaren dava arkadaşımdır. Onun inancı noktasındaki değerlerini, değerlendirmeye bu zatın ne ilmi, ne yaşamı, ne de siyasetteki yeri zaten el vermez” diye konuştu.
VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMAYA AÇIKLIK  
Terör suçuna bulaşanların vatandaşlıktan çıkarılmasıyla alakalı sözlerini de açan Erdoğan şöyle konuştu: “Zaten kendileri için başka türlü bir vatansızlık veya başka tür vatandaşlık arıyorlar. Bunları oralara havale etmek lazım. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, Türkiye’ye, Türk vatanına, Türk milletine ihanet olamaz. Bunlar bu millete, bu vatana, Türkiye Cumhuriyetine ihanet içerisindedirler. Bu ihanet içerisinde olanların da bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vasfını taşımalarını doğru bulmuyorum.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...