Erdoğan: Şifayı ABD’de değil burada bulacaksınız

Düzenleyen:
Erdoğan: Şifayı ABD’de değil  burada bulacaksınız

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 kentteki şehir hastanelerimizin inşası süratle devam ediyor. Bundan sonra sağlık için adres Amerika değil bu şehirler olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiç kimsenin Türkiye üzerinde operasyon yapamayacağını belirterek, “Legal görünüm altında illegal terör örgütlerine bu ülkede müsaade edilmeyecek” dedi. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası’nın açılış töreninde halka hitap eden Erdoğan, “Devlet içinde devlet olmaz. Sene 1999, kaç Pensilvanya’ya git, orada bazı tohumlar at. ‘Acaba devleti nasıl ele geçiririz?’ diye düşün. Suçsuzsan buraya gel, niye gelmiyorsun? Birileri koruma altına mı aldı seni? Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Başka bir devlet tanımıyoruz. Bu vatanın üzerinde operasyon düşünenler bedelini işte şu anda ödediği gibi öder, ödemeye de devam edecektir” şeklinde konuştu. Teröre karşı kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, “Hem terörle mücadele edeceğiz hem bölgemizdeki krizler karşısındaki insani duruşumuzu muhafaza edeceğiz hem de 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Bunların hiçbiri diğerinin alternatifi değildir. Türkiye bunların her birini ayrı ayrı yürütecek güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutalım” dedi. AK Parti iktidarlarıyla birlikte sağlık alanında yapılan atılımlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Son 13 yılda ambulans sayımızı 617’den 5 bin 855’e çıkardık. Artık uçak, helikopter, paletli, zırhlı ambulanslarımız var” dedi. Şehir hastaneleri hayalinin de gerçekleştiğini bildiren Erdoğan, “Gecikmeli de olsa bu hastaneleri yapıyoruz. 18 şehirde 23 milyar TL yatırımla şehir hastanelerimizin inşası süratle devam ediyor. Bu hastanelerde yok yok. Girecek, bütün her şey orada yapılıp çıkacaksınız. Bundan sonra adres Amerika değil, her şehrin merkezindeki şehir hastanesi olacak. İhale süreçleri süren 14 adet şehir hastanemizin de yapımına kısa sürede başlayacağız” dedi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...